Kayseri'den sonra o ilde de ekmeğe zam yapıldı! Vatandaş isyan etti: 1 ekmeğe 7,5 TL ödenmez!

Kayseri'den sonra o ilde de ekmeğe zam yapıldı! Vatandaş isyan etti: 1 ekmeğe 7,5 TL ödenmez!

Son günlerin tartışmalı konuları arasında yer alan ekmek fiyatlarında zamlar durdurak bilmiyor. Artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatları da zamlanırken son olarak o şehirde ekmeğe zam yapıldı duyuruldu. Ekmek almak isteyenler artık 7,5 TL ödeyecek. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarına zam yapılacağı duyurulurken Kocaeli Fırıncılar Odası ay sonunda ekmek fiyatlarının 7,5 olacağını açıkladı. Ekmek fiyatlarını yılsonunda 10 TL'ye yükseleceği aktarılırken 210 gram ekmek fiyatının 250 grama çıkarılacağı duyuruldu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

FİYAT TABLOSU BELLİ OLDU

Ekmek zamları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Kocaeli Fırıncılar Odası artan maliyetler karşısında zam kararı aldıklarını duyurdu. Kocaeli Fırıncılar Odası belirlenen yeni ekmek fiyatlarını Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (KESOB) yönetimine sundu.

halk-ekmek.jpg

10 TL'YE YÜKSELECEK


Gölcük Fırıncılar Kooperatif Başkanı Murat Dağ artan maliyetler karşısında zamların kaçınılmaz olduğu söyledi. Murat Dağ, “Artan maliyetler ve giderlerin artması nedeniyle ekmeğe zam kaçınılmaz oldu. Kocaeli Fırıncılar Odası Ekmeğin ay sonuna kadar hem gramajında hem de fiyatında artış yapma kararı aldı. Ekmeğe zam yapılmasının en büyük nedeninin un fiyatlarına yapılan zam etkili oldu diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

ekmek.jpg

Fırıncıların devlet desteği ile aldıkları unu şimdi alamadıklarını belirten Dağ, fırıncıların 355 liraya aldıkları unun fiyatının 564 liraya yükseldiğini aktardı. Fiyatların neredeyse iki katına ulaştığını vurgulayan Dağ, artan maliyetler nedeniyle zamların da kaçınılmaz bir durum olduğunun altını çizdi. Zam oranlarının yanı sıra devletin çiftçiden aldığı buğday fiyatının da açıklanması gerektiğini işaret eden Murat Dağ, buğday fiyatına da bir zam yapılacağını aktardı. Buğdayın zamlanması durumunda ekmek fiyatlarının da yükseleceğini aktaran Dağ, 7,5 TL olan ekmeğin yılsonunda 10 TL'ye yükselebileceğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN