Kayyum ablukası paylaşımlarına soruşturma: 20 kişiye dava açıldı

Kayyum ablukası paylaşımlarına soruşturma: 20 kişiye dava açıldı

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanması ve polis ablukasına dair sosyal medya paylaşımları nedeniyle 20 kişi hakkında dava açıldı. Gazeteci Fatoş Erdoğan’ın da sanıklar arasında yer aldığı davada, sanıklar için 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın polis ablukasına alınması ve kayyum olarak atanan Gürsel Tekin'in binaya girmesi sürecine ilişkin paylaşımları inceleme altına alındı. Sosyal medya platformu olan X üzerinden paylaşımları gerekçesiyle 20 kişi hakkında “suç işlemeye alenen tahrik etme” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlarından iddianame düzenledi.

İddianamede isimleri geçenler arasında gazeteci Fatoş Erdoğan, YouTube kanalı Sokak Kedisi sahibi Ebru Oruç ve bugün tutuklanan akademisyen Emrah Gülsunar de bulunuyor.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Mahkeme, dosya üzerinden bazı sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi; tutukluluğun devamına hükmedilenler arasında Boğaziçi Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Abdullah Esin, Nur Betül Aras ve Ömer Faruk Mangaltepe bulunuyor. İlk duruşma 5 Kasım’da görülecek. İddianamede adı geçen gazeteci Fatoş Erdoğan hakkında da, haber amaçlı çektiği videoların dosyada delil olarak yer aldığı; Erdoğan dahil tüm sanıklar için 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN