Kayyumun yönettiği Van Belediyesi'nin borcu ortaya çıktı: Belediyeyi asli görevini yapamaz hale getirmişler!

Kayyumun yönettiği Van Belediyesi'nin borcu ortaya çıktı: Belediyeyi asli görevini yapamaz hale getirmişler!

Van Büyükşehir Belediye Başkanı DEM Partili Abdullah Zeydan, kayyum yönetiminin belediyeyi soktuğu zararı açıkladı. 'Belediyeyi asli görevini yapamaz hale getirmişler' diyen Zeydan borcun 8.5 milyar TL borcu olduğunu belirtti. Zeydan,''Ne yazık ki belediyemizde büyük bir tahribat var. 2022 yılında bu borç sadece 400 milyon TL iken, son 1,5 yılda yeni valinin atanmasıyla bu borç 8,5 milyar TL'ye ulaşmış'' ifadelerini kullandı.

Van Büyükşehir Belediye Meclisi, ilk toplantısını Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında Belediye Başkanı Abdullah Zeydan başkanlığında düzenlendi. Kayyumdan dolayı Büyükşehir Belediyesinin iştirakleriyle birlikte 8,5 milyar TL borcu olduğunu açıklayan Zeydan, borç nedeniyle belediyenin asli görevlerini dahi yerine getiremez duruma geldiğini ifade etti.

Belediyede büyük bir tahribat olduğunu vurgulayan Zeydan, 2022 yılında borcun sadece 400 milyon TL iken, son 1,5 yılda yeni valinin atanmasıyla borç 8,5 milyar TL'ye ulaştığını belirtti.

ÇOK YÜKSEK FAİZLİ KREDİLER ÇEKEREK BORÇ YAPMIŞLAR

"Bizim sorumluluklarımız da yol, içme suyu, kanalizasyon, çevre sorunları, park ve bahçeler olmasıyla beraber asli hizmetler dururken, maalesef kayyum döneminde Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapması gereken bütün yatırımları ve ihaleleri belediye üzerinden yapıp, büyük bir külfet oluşturulmuş" diyen Zeydan borcun bankalardan çok yüksek faizlerle krediler çekerek yapıldığını ifade etti.

'BELEDİYEYİ ASLİ GÖREVİNİ YAPAMAZ HALE GETİRMİŞLER'

"Türkiye Cumhuriyeti’nde yasalar bellidir." diye Zeydan "Her bakanlığın bütçesi vardır. Bu bütçelerle de bakanlıklar aslı görevlerini yerine getirip, okullar yapıp spor salonları inşa ederler. Fakat bütün bunlar Van’da belediye üzerinden yapılmış. Elbette ki bunun için İçişleri Bakanlığından müfettiş taleplerimiz olacak ve böyle belediyeyi asli görevini yapamaz hale getiren bu milletin hakkını başka kuramlara, yandaşlarına peşkeş çeken, yüksek faizlerle kredi çekenler hakkında da hukuki anlamda ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

'AMACI DIŞINDA KULLANILAN BİRÇOK ARAÇ VAR'

Belediye üzerinden kiralanan birçok aracın başka kurumlarda kullanıldığını ifade eden Zeydan, "Sağlık Müdürlüğüne araç kiralanıp verilmiş. Tabii ki; biz bu araçlara dokunmayacağız. Çünkü orada bir kamu hizmeti var, araçlar vatandaşlarımızı hastaneye götürüp- getiriyor. Ama; amacı dışında kullanılan birçok araç var, biz bu araçları tespit ettik. Kiralık 160 araçla ilgili amacı dışında kullanılan araçların tespiti yapılıp, sözleşmeleri feshedildi." diyerek bu çalışmayla araç kira bedeli ve yakıt gideri hesaba katıldığında belediyeye her ay 1 milyon gelir sağlandığını belirtti.

Yapılan konuşmanın ardından oylamaya geçildi. Oylamada; Büyükşehir Belediyesinin 1. Meclis Başkanlığı Vekilliğine Neslihan Şedal, 2. Meclis Başkanlığı Vekilliğine ise Tuncer Sağınç seçildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN