Kaza tespit tutanakları artık buradan yapılacak! E-Devlet'e trafikte zaman kazandıracak yeni uygulama geldi

Kaza tespit tutanakları artık buradan yapılacak! E-Devlet'e trafikte zaman kazandıracak yeni uygulama geldi

Kaza tutanağında yeni dönem başladı. Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet üzerinden tutulabiliyor. Trafikte yaşanan kazaları hızlı bir şekilde çözecek yeni uygulama geldi. İşte tüm detaylar...

Türkiye genelinde günlük birçok kaza meydana gelirken, kazalarda haklı ve haksız tarafın belirlenmesi için tutanak tutuluyor. Tutanakların tutulmasında yeni bir dönem başladı. E-Devlet üzerinden yapılacak sorgu ve tutanak kaza işlemlerini hızlandıracak. İşte tüm detaylar...

E-DEVLET'TE YENİ UYGULAMA

Kaza geçiren sürücülere tutanak tutma işleminde kolaylık sağlanacak. E-Devlet Kapısı'nda sık sık yapılan güncellemelerden birisi daha geldi. Yeni hizmete göre, araç sahipleri bu duruma çok sevinecek. Kaza tespit tutanağı sorgulamak isteyenler e-Devlet üzerinden kısa sürede bilgi edinebilecek. Peki, e-Devlet üzerinden kaza tutanağı nasıl oluşturulur?

istock-1047083324.webp

KAZA TUTANAĞI DÜZENLEME

Kaza tutanaklarını doldurmak ve sigorta şirketiyle iletişime geçmek artık e-Devlet üzerinden mümkün bir hale geldi. Yeni hizmet sayesinde e-Devlet sisteminde, 'Kaza Tutanağı Düzenleme' hizmeti ile sürücüler, kaza bilgilerini kaydediyor. Bu uygulamanın trafikte zaman kazandırması ve kağıt kalem gibi masraflardan kurtarması hedefleniyor.

Kaza tespit tutanağı oluşturmak için e-Devlet üzerinden 'Kaza Tutanağı Düzenleme' yazarak arama tuşuna tıklamanız gerekir. Hizmet sayfasında yer alan kazanın tarihi, yeri, katılan araçlar ve diğer detayları eksiksiz girmeniz tavsiye edilir. Girilen bilgilerin kontrolünün ardından tutanağı kaydedebilirsiniz.

c75957d028c7ff93b8f75a37f9071a81.jpg

SÜREÇ HIZLANACAK

Sisteme girilen tutanak bilgileri ise doğrudan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'ne (SBM) aktarılması söz konusu. Bilgilendirme sistemi sayesinde sigorta şirketleri kazadan direkt olarak haberdar olabilecek ve hasar tespiti ile tazminat ödemeleri kısa sürede gerçekleşecek. Sürücülerin hayatını kolaylaştıracak yeni hizmet sayesinde e-Devlet üzerinde rapor düzenleyerek takibi online yapılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN