Kedi besleyen sanık için mahkemeden çarpıcı karar! Kamuoyunda tartışmalara neden oldu

Kedi besleyen sanık için mahkemeden çarpıcı karar! Kamuoyunda tartışmalara neden oldu

Saldırı ve ruhsatsız silah suçlarından yargılanan adam, mahkemenin 'kedi' kararıyla şaşkına döndü. Karar, kamuoyunda tartışma konusu oldu. İşte detaylar...

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Kemerovo kentinde, 48 yaşındaki Sergey B.'ye, sarhoşken başka bir kişiye saldırmasının ardından şiddet uygulamak ve ruhsatsız ateşli silah bulundurmaktan dava açıldı.

KEDİ SAHİBİ OLMASI 'HAFİFLETİCİ NEDEN' KABUL EDİLDİ

Russia Today'de yer alan habere göre, mahkemeye çıkan sanık hakkındaki tüm suçlamalar kabul edildi. Sanığa 5 yıla kadar hapis yolu göründü.

Fakat mahkeme, sanığın sağlık koşullarının elverişsiz olması ve polisle işbirliği yapmasının yanı sıra kedi sahibi olmasını da 'hafifletici neden' olarak gerekçe gösterdi ve cezayı erteledi.

MAHKEMNİN KARARI TARTIŞMA KONUSU OLDU

Rus yayın kuruluşu Mash, bugüne kadar kedi sahibi olmanın hiçbir zaman hafifletici neden olarak kabul edilmediğini yazdı.

Sanıklar, sadece bakmak zorunda olduğu çocukları veya akrabaları varsa cezada indirim talep edebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN