Kenger sakızının fiyatı çeyrek altını solladı: Bir hafta boyunca çiğnenebilir

Kenger sakızının fiyatı çeyrek altını solladı: Bir hafta boyunca çiğnenebilir

Sivas'ta doğada kendiliğinden yetişen kenger sakızının fiyatı çeyrek altını geçti. Zor toplanması nedeniyle fiyatı yükselen sakızın çok sayıda rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Sakızın satışını yapan Abdurrahman Güler, "Şu an sakızın tanesi 20 lira, bir kilogram fiyatıysa 5 bin lira. Bu sakızı aldıklarında ilk önce iyice yıkamalılar. Bir hafta boyunca çiğnenebilir." dedi.

Sivas'ta ilkbahar aylarında doğada kendiliğinden yetişen kenger sakızının fiyatı çeyrek altını aştı, yarım altınla yarışır hale geldi. Kenger bitkisinin kök kısmından elde edilen altından değerli sakızın fiyatı, kilogram başına 5 bin liraya kadar çıkıyor.

9254455.jpg

Toplanmasının zorluğu ve toplayıcıların azlığı nedeniyle yüksek fiyattan satılan sakızın faydaları saymakla bitmiyor.

9254461.jpg

Diş sağlığından migrene, mide ağrısından yüz felcine kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiği söylenen kenger sakızı yurtdışında gurbetçiler tarafından da yoğun talep görüyor.

9254459.jpg

'KİLOSU 5 BİN LİRA'

Kenger sakızının satışını yapan Abdurrahman Güler, "Bu sakız topraktan çıkartılan bir sakızdır. Kenger otunu bıçakla kesip kanatıyorlar. O kesikten toprağa beyaz bir sıvı akıyor. Birkaç gün kuruması bekleniyor ve daha sonra topraktan toplanıyor.

9254462.jpg

Toplanması oldukça zahmetli. Kenger sakızına oldukça rağbet var. Özellikle midesinde rahatsızlık olan, yüz felci geçiren, kulak ağrısı olan insanlara çok faydalı bir sakız. Şu an sakızın tanesi 20 lira, bir kilogram fiyatıysa 5 bin lira. Bu sakızı aldıklarında ilk önce iyice yıkamalılar. Bir hafta boyunca çiğnenebilir." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN