Kerevitaş büyüme performansını 2023’te de sürdürdü

Kerevitaş büyüme performansını 2023’te de sürdürdü

Türkiye'nin dondurulmuş gıda ve yağ pazarının lider şirketi Kerevitaş, 2023 yılı finansal sonuçlarını KAP'a açıkladı. Şirket, 3.8 milyar TL brüt kâr, 2.16 milyar TL FAVÖK ve 2.2 milyar TL ihracat rakamlarına ulaştı.

Kerevitaş, 2023 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Şirket, yıl boyunca önemli bir büyüme kaydederek 3.8 milyar TL brüt kâr ve 2.16 milyar TL FAVÖK elde etti. Kerevitaş’ın 2023 yılı ihracatı ise 2.2 milyar TL olarak gerçekleşti.

DONDURULMUŞ GIDADA LİDERLİK

Kerevitaş bünyesindeki SuperFresh, 2023 yılında yüzde 42 ciro pazar payıyla dondurulmuş gıda ve konserve alanındaki liderliğini sürdürdü. Şirket, yıl boyunca 44 yeni ürün lansmanı gerçekleştirdi. Kerevitaş ayrıca, dondurulmuş unlu mamuller konusunda lider olan Donuk Fırıncılık Ürünleri A.Ş.'yi satın alarak büyümesini sürdürdü.

PAKET VE KÂSE MARGARİNDE YÜKSELİŞ

Kerevitaş’ın Bizim Yağ ve Teremyağ gibi markaları, paket ve kâse margarin pazarlarında yüzde 65,6 ciro payı alarak pazardaki liderliğini pekiştirdi. Özellikle Ülker Bizim Yağ, yüzde 32 ciro payıyla paket margarin pazarında lider konumunu korudu. Ülker Teremyağ, kâse margarin pazarında yüzde 47,4 ciro payına ulaşarak büyük bir başarı elde etti.

ÇOK SAYIDA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

SuperFresh, 'SuperFresh Bi’Yolculuk' iletişim kampanyası ile dondurulmuş gıdanın tarladan sofralara yolculuğunu anlatarak global ve yerel toplam 8 ödül kazandı. SuperFresh Mac & Cheese Topları ve SuperFresh Kumpir Topları, Marketing Türkiye tarafından '2023 yılının en inovatif ürünleri' ödülüne layık görüldü.

TÜRKİYE'NİN YAĞ İHRACATININ YÜZDE 34'Ü KEREVİTAŞ'TA

Ona markasıyla Ortadoğu ve Orta Asya pazarlarında lider konumda bulunan Kerevitaş, 2023 yılı TÜİK verilerine göre Türkiye’nin yağ ihracatının yüzde 34’ünü tek başına gerçekleştirdi.

'KARARLILIKLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

2023 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Kerevitaş CEO’su Mert Altınkılınç, "Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız yatırımların karşılığını net olarak gördüğümüz 2023 yılını başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

Şirketin sürdürülebilir ve inovatif büyüme stratejisi doğrultusunda küresel pazarlarda güçlü bir konum elde ettiğini vurgulayan Altınkılıç, "Sektörde etki ettiğimiz geniş ekosistemde dönüştürücü rolümüzün bilinciyle tüm paydaşlarımızın beklentilerini karşılamak ve uzun vadeli değer yaratmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN