Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye seslendi: Hiçbir ülkücü haramzadelere hizmet etmez

Partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenerek, "Hiçbir ülkücü haramzadelere hizmet etmez" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2021’in son günlerinde ve yeni yılın ilk yıllarında peş peşe gelen fahiş zamları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne açılan 'terör teftişi' soruşturmasına değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz kararlarıyla tefecilere destek verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'ye de seslenerek, "Hiçbir ülkücü haramzadelere hizmet etmez" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, CHP belediyelerine yönelik başlatılan terör soruşturmasına ilişkinse, "Belediye başkanlarımızın hizmetlerini hazmedemiyorlar. Belediye başkanlarımız üzerinde baskı uygulayıp, iftira atıyorlar. Bunların inançları bizim inançlarımıza benzemiyor. Ekrem İmamoğlu'ndan intikam alacaklarmış? Senin görevin yakalamak değil mi? Git yakala. Varsa terörist, savcıya ver. Ama yapmıyor, yapamıyorlar. İftira atacak" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Yeni bir yıla girdik. 84 milyon yurttaşın beklentileri var. Daha iyi bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Tanımadığımız insanlarla buluşmak istiyoruz. Her evde bereket ve huzur istiyoruz. Peki bu beklenti yanlış bir beklenti mi? İnsan olan herkesin beklentisi. Bunu Allah'ın izniyle biz sağlayacağız. Kavga ve hakaretten bıktık artık. Milletimiz bunları bir kenara yazıyor. Devleti yönetenler kin ve öfkeden minnet duymamalı. Devlet, akılla ve bilimle yönetilir. Adalet yok olduğunda devlet yok olur. Geldiğimiz nokta bu. Belediye başkanlarımız üzerinde baskı uygulayıp, iftira atıyorlar. Bunların inançları bizim inançlarımıza benzemiyor. Ekrem İmamoğlu'ndan intikam alacaklarmış? Senin görevin yakalamak değil mi? Varsa yakala. Ama yapamıyor, iftira atacak. İstanbul'un rantını o kadar yediler ki doymuyorlar. Size o rantı yedirmeyeceğiz. O 16 milyon insanın rantı. Belediye başkanımız seçimle geldi. Orada bile iftira attılar. Milletin ferasetine güveniyorum.

"FERİŞTAHLARI GELSE BAŞKANLARIMIZA BİR ŞEY YAPAMAZ"

Aynı şekilde Ankara seçimlerinde de yaptılar. Neymiş efendim doğal gaz faturalarını teröristler toplayacakmış. Bu kadar akıldan yoksun insanlar nasıl devlet yönetiyorlar anlayamıyorum. Bunların temel görevi kul hakkıyla yiyerek beslenmek. Sizin feriştahlarınız gelse belediye başkanlarımıza bir şey yapamaz.

"FAHİŞ FİYATIN TEK AKTÖRÜ ERDOĞAN"

Ekmek alırken vergi alırsın ama devleti sorarken vergi vermezsin. Biz bunun hesabını soracağız. 128 milyar doları nasıl unutmadıysak, bu yolsuzlukları da unutmayacağız. Elektriğe yapılan zammı kim yaptı? Manav mı? Zammı sen yaptın kardeşim. Elektriğe Cumhuriyet en büyük zammını kim yaptı? Dış güçler mi yaptı? Fahiş fiyatlarla mücadele edeceğim diyen Erdoğan, bu kararı sen verdin. Kiminle mücadele edeceksin BOTAŞ'la mı?

Sandığa giderken diyoruz ki "Korkmayın, çekinmeyin, geliyor gelmekte olan"

"GIDA KRİZİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Bakın uyarıyorum, gıda kriziyle karşı karşıyayız. Bu fahiş fiyatları kim milletin önüne koyuyor? Manav mı? Çiftçi mi? Bunun tek bir aktörü var Sayın Erdoğan. Evlerde huzur bırakmadı. Zammı dahi öyle bir hale getirdi ki, evde tencerelerde yangın var.

"HİÇBİR ÜLKÜCÜ HARAMZADELERE HİZMET ETMEZ"

Hiçbir ülkücü haramzadelere hizmet edemez. Bu bölümü Bahçeli dinlesin. Ya Katarlılara ne vermediniz? Memleketi katar katar satarsınız, ortaya çıkıp ben milliyetçiyim dersiniz. Bu ne biçim milliyetçilik. Katar aşkı malum sarayda. Herhalde aralarında dolar var. Türkiye'nin her şeyi peşkeş ediyorlar, Sözde ülkücüler biz bunlara karşıyız diyorlar. Yok efendim.

Devleti yönetmeyi değil, devleti soymayı amaçlamışlar. Devletin malı deniz inancıyla gidiyorlar. Bir avuç insan kene gibi milletin kanını emiyorlar. Batan geminin malları felsefesi yapıyorlar. Sonra o gemilere binip gitmeyi planlıyorlar.

"TEFECİLERE EN BÜYÜK HİZMETİ ERDOĞAN YAPIYOR"

Faizler gerçekten düştü mü? Bir faiz düştü Merkez Bankası'nın politika faizi. Devletin 5 yıllık borçlanma faizi, Eylül ayından bu yana yüzde 17'den yüzde 25'e yükseldi. Hani Nas? Bir insan kendi halkına bu kadar yalan söyleyebilir mi? Ticari kredi faizleri 21'den yüzde 23'e çıktı. Hani düşüyor mu? Hiçbiri düşmüyor. Nas var deyip dini siyasete alet edip tefecilere hizmet ediyorlar. Tefecilere en büyük hizmeti Erdoğan yapıyor.

GENÇLERE SESLENDİ

Geçen hafta Erdoğan küfürlerle bana bir şeyler söyledi. Güya ben eşkıyaymışım. MEB'in kapısına gidişimi Mahzuni Şerif'in türküsü ile cevap vermek istiyorum. Ankara'da dayısı olmayanların sesi olmak için oraya gittim. Ben söyleyeceğimi söyledim. Gençlere sesleniyorum, Ankara'da dayınız amcanız var. Hakkınızı fitil fitil savunacağız.

81 ilde CHP'in hukuktan sorumlu başkanları var. Haksızlığa uğrayan evladımız bunlara başvuru yapabilir. Buradan evlatlarımıza bunu yapanlara sesleniyorum, senin yatacak yerin yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (36)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
36 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN