Bahçeli, yine İmamoğlu'na yüklendi: İBB'de herkes adli süreci beklesin

Bahçeli, yine İmamoğlu'na yüklendi: İBB'de herkes adli süreci beklesin

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, İBB'deki terör soruşturmasıyla ilgili "İBB'de suç işlenmişse birinci derecede sorumlusu İBB Başkanı'nın ta kendisidir. Herkes adli süreci bekleyecek, suç sabit bulunursa yargılamanın nasıl gerçekleşeceğini görecektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik terör soruşturmasına tekrar değinen MHP lideri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'her durumda' suçlu olduğunu söyeleyerek, "Bir saniye bile olsa makamını işgal edemez. Sayın Cumhurbaşkanımızla, bu adamı kıyaslamaz soysuzluktur. Sayın Erdoğan okuduğu şiir yüzünden haksız yere tutuklanmıştır. Peki İBB Başkanı şiir mi okudu? Mağduriyet bunun neresinde? Suç işlemiş, terör örgütüne mali destek sağlamış. İBB'de suç işlenmişse birinci derecede sorumlusu İBB Başkanı'nın ta kendisidir. Herkes adli süreci bekleyecek, suç sabit bulunursa yargılamanın nasıl gerçekleşeceğini görecektir" diye konuştu.

Bahçeli, geçtiğimiz günlerde verdiği bir söyleşide İmamoğlu için "Suçluysa elbette görevinden alınmalı. Büyükşehir Belediye Meclisi de yeni başkanı seçmelidir" yorumunu yapmıştı.

'SAĞLIK SİSTEMİMİZLE BU VİRÜSÜN KÖKÜNÜ KAZACAĞIZ'

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Geçtiğimiz yıl koronavirüsün gölgesinde geçmiştir. Sadece sağlık alanında değil, ekonomi, diplomasi gibi alanlarda da virüsün tahribatı görülmüştür. 2022 yılında koronavirüs salgınının yenilmesi için Sağlık Bakanımız, tüm sağlık çalışanlarımız fedakarca çalışmaktadır. Özellikle sağlık çalışanlarının maaşlarındaki iyileştirme süratle yapılmalıdır. Tüm tedbirleri elden bırakmadan bu habis virüsü yeneceğiz. Sabırla, sağlık sistemimizle, dayanışmamızla bu virüsün kökünü kazacağız. Bu virüs sebebiyle hayatını kaybeden herkesi rahmetle anıyor, ailelerine baş sağlığı diliyorum.

'HAMDOLSUN BİZ FUKARANIN YANINDAYIZ'

2021 yılı; demokrasi kayıpları, hukuk kayıpları, ekonomik saldırılar, etnik gerilimler, doğal afetler, sınır anlaşmazlıkları, siyasi darbelerle sert geçmiştir.

Milyonlar harcayıp uzaya giden iş adamları varken, aç olanın yanında kimse durmamıştır. Fakat Türkiye, aşıya ihtiyaç duyan ülkelerin yanında olmuştur. Hamdolsun biz fukaranın yanındayız.

'KİTABIMIZA ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİ DENMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ'

Milli ve manevi değerlerimize kim sataşıyorsa biz onlardan hem bu dünyada hem öteki tarafta davacıyız. CHP'li bir grup milletvekilinin Kur'an kursları için Orta Çağ zihniyeti demesiyle, klişeleşmiş bir CHP üslubu nüksetmiştir. İnanıp inanmamak herkesin kendi bileceği iştir ama inancımıza laf söyletmeyiz. Kitabımıza Orta Çağ zihniyeti denmesine müsaade etmeyiz. CHP Genel Başkanı derhal milletimizden özür dilemelidir. Din bilmezler, ayet tanımazlar. Allah bunlardan milletimizi de ülkemizi de korusun. Kur'an-ı Kerim'e haşa kara çalmaya çalışanların yatacak yeri yoktur.

'YUNANİSTAN, O SİLAHLARA GÜVENMESİN'

Yunanistan'ı silahlandırma yarışı tahammül edilemeyecek faaliyetlerdir. PKK'ya FETÖ'ye kucak açan, Ege'ye fitne serpiştiren millete biz müsaade etmeyiz. Yunanistan o silahlara güvenmesin. Bu ülke henüz vakit varken dostluk ve komşuluk hukukunun egemen olduğunu belgelemelidir.

Dünyada seçimlerin etkisini göreceğiz. Almanya'da yeni kurulan koalisyon hükümeti kurulmuştur, Fransa'da başkanlık, ABD'de kongre seçimi yapılacaktır. Çekişmeli geçeceği bellidir.

'HDP KAPATILMALIDIR, YANINDA DURAN HERKES HESAP VERMELİDİR'

Türk Milleti aziz bir millettir. Ayrı ayrı coğrafyalarda yaşayan milletimiz, tarihiyle, dayanışmasıyla dünyanın geri kalanına da huzur ve refah konusunda rol model olacaktır.

Ülkücüden terörist çıkarmaya çalışan ABD'nin, eli kanlılara, bebeklere kurşun sıkanlara masummuş gibi davranması tarihe utanç olarak geçecektir.

Bu ülkede huzur sükut olmadan Türkiye güven içinde olamaz. Suriye kangrene dönüşmüş ve içinden çıkılmaz haldedir. Teröre karşı vatanın milletin müdafaasını yapan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnanıyorum ki cumhuriyetin 100. yıl dönümü olacak yılın arefesi olan bu yılda terör artık tamamen bu ülkeden temizlenecektir, bir milat olacaktır. Öncelikle HDP kapatılmalıdır. HDP'nin yanında duran, iş birliği yapan herkes bunun hesabını vermelidir.

'İBB'DE HERKES ADLİ SÜRECİ BEKLESİN, SUÇLU BULUNURSA YARGILANACAK'

İBB'de işe alınan terör örgütleriyle iltisaklı olduğu önemli iddianın araştırılması bir idare marifetidir. Bundan rahatsız olanlar, Türkiye'nin karşı cephesi, kripto düşmanlarıdır. Terörist işe almanın neresi milli iradedir? İBB'nin başındaki çürük yumurta, senin dilinin altındaki bakla nedir? Bu meselenin İBB başkanıyla ilgili olmadığını iddia edenler, siz nasıl bir kafaya sahipsiniz? Hiyerarşik zincirdeki herkes bundan sorumludur. Başkan bunları sormamış mıdır, bilip de engel olmadıysa HDP korkusundan susmuştur. İBB Başkanı her durumda suçludur. Bir saniye bile olsa makamını işgal edemez. Sayın Cumhurbaşkanımızla, bu adamı kıyaslamaz soysuzluktur. Sayın Erdoğan okuduğu şiir yüzünden haksız yere tutuklanmıştır. Peki İBB Başkanı şiir mi okudu? Mağduriyet bunun neresinde? Suç işlemiş, terör örgütüne mali destek sağlamış. İBB'de suç işlenmişse birinci derecede sorumlusu İBB Başkanı'nın ta kendisidir. Herkes adli süreci bekleyecek, suç sabit bulunursa yargılamanın nasıl gerçekleşeceğini görecektir.

'SÖKEN ŞAFAK ONLARIN KARANLIĞI OLACAK'

Salgının yanında döviz kurundaki artışlar da dün belli olan enflasyon oranımıza etki etmiştir. Hayat pahalılığı kaderimiz değildir. Dün açıklanan memur maaşları zamları, emeklilerin asgari sınırı, 'kriz' diyenleri de ters köşeye yatırmıştır. Kamu kapılarında konuşan CHP Genel Başkanı ne derse desin, Türkiye üretecek, gelişecek ve Türkiye'nin 100. yılında taçlanacaktır. Kılıçdaroğlu şafak sökecek diyor, doğrudur ama bu söken şafak onların karanlığı olacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (76)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
76 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN