Kılıçdaroğlu belediye başkanlarına açıkladı: CHP'nin de 31 Mart parolası 'müstakil yol'

Kılıçdaroğlu belediye başkanlarına açıkladı: CHP'nin de 31 Mart  parolası 'müstakil yol'

CHP'li il, ilçe ve büyükşehir belediye başkanları Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti içi gizli toplantının yarattığı gerilimin ardından İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu da ilk kez bugün bir araya gelmiş oldu. Yerel seçimlere ilişkin hazırlıkların ele alındığı toplantıda Kılıçdaroğlu “Hazırlıklarınızı, ittifak olmayacakmış gibi yapın" derken İYİ Parti’nin ardından CHP de, 31 Mart seçimleri için kendisine 'müstakil yol' stratejisi çizdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde, 'değişim' talep eden CHP’den önemli isimlerin katıldığı toplantının sızdırılmasıyla ilgili parti içi gerginlik sürerken, bugün CHP'li il, ilçe ve büyükşehir belediye başkanları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu, 'sızdırılan video' gündeminin ardından ilk kez bugün bir araya gelmiş oldu.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun da katıldığı parti genel merkezindeki toplantıda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının değerlendirilmesi ve 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıkların ele alınması bekleniyor.

7412869.jpg

36 BAŞKAN KATILMADI

Toplantıya 36 belediye başkanı mazeret bildirip katılım göstermedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, girişte gazetecilerin sorularını yanıtlamadı. Toplantı öncesi Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye ve parti için her şeyin çok güzel olacağını belirterek "Bütün sorunları parti aşar, Türkiye de aşar ama bunun öncüsü CHP olur. Türkiye'de olumsuzun aşılmasının öncüsü de CHP olur, her zaman olduğu gibi" dedi.

KILIÇDAROĞLU DA 'MÜSTAKİL YOL' DEDİ

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda İmamoğlu ile bazı belediye başkanları da söz alırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da belediye başkanlarına önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasına yönelik uyarılarda bulundu. İYİ Parti’nin ardından CHP de, yerel seçimler için kendisine 'müstakil yol' stratejisi çizdi.

7412870.jpg

Kılıçdaroğlu, belediye başkanları toplantısında yerel seçimlerde 'ittifak yokmuş' gibi hareket edeceklerini açıkladı. Başkanlara seslenen Kılıçdaroğlu “Hazırlıklarınızı, ittifak olmayacakmış gibi yapın, olursa bizim için artı olur” dedi. Kılıçdaroğlu’nun “İttifak kurmayacakmış gibi hareket edelim, ittifakın gündeme gelmesi halinde ittifak yapılacak illerde bizim için artı olur” ifadelerini kullandığı da belirtildi.

BELEDİYELER ORTAK HAREKET ETSİN

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca belediye başkanlarından belediyelerin ekonomik ve sosyal projelerini ön plana çıkarmalarını, vatandaşın cebine dokunacak projelerin de halka iyi anlatılmasını istediği belirtildi. Kılıçdaroğlu ayrıca belediyelerin bakanlıklara takılan proje ve kredi taleplerine de değindi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 4 milyar TL’lik kredi için Büyükşehir Belediye Meclisi’ne başvurmuş, ancak bu başvuru Cumhur İttifakı oylarıyla reddedilmişti.

7412872.jpg

Kılıçdaroğlu’nun bu tür çözülemeyen kredi talepleri ve proje başvuruları için de belediyelerin ortak bir anlayışla hareket etmesi gerektiğini dile getirirken, genel merkez koordinasyonunda ilerlemenin önemine dikkat çektiği ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN