Kılıçdaroğlu 'Bırak palavrayı' diyerek Erdoğan'a yanıt verdi: Sen artık Kenan Evren kafasısın

Kılıçdaroğlu 'Bırak palavrayı' diyerek Erdoğan'a yanıt verdi: Sen artık Kenan Evren kafasısın

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TSK komutanlarına tepki gösterdiği açıklamasını hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Erdoğan bırak palavrayı. Benimle ilgili iftiralarını askerlere alkışlattın. Sen artık Kenan Evren kafasısın" dedi. TSK komuta kademesine de seslenen Kılıçdaroğlu, "Siyaset istiyorsanız, o kutsal üniforma ile yapamazsınız. İzin vermem" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TSK söylemlerine ilişkin kendisine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

Erdoğan bırak palavrayı. Benimle ilgili iftiralarını askerlere alkışlattın. Sen artık Kenan Evren kafasısın, biz özgürlükçüyüz, reformcuyuz.

Komuta kademesine tekrar sesleniyorum; siyaset istiyorsanız, o kutsal üniforma ile yapamazsınız. İzin vermem. Türkiye’nin askerisiniz siz!

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Gerçi müstemleke zihniyetlilerin kepazelikleri bitip tükenmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücüne güç katacak bir savunma sanayi projemizin açılışında ordumuzun komutanlarıyla yaşadığımız sevince tahammül edemediklerini hep birlikte gördük" demişti.

Erdoğan, şunları söylemişti: "Bay Kemal, Sakarya Arifiye'de bu ordunun başkomutanı olarak Tayyip Erdoğan ne yaptı? Orada fırtına obüslerinin teslim törenini yaptı. Senin hayatında, senin aklında böyle bir şey var mı? Altay tanklarının teslimini yaptık Bay Kemal. Ordumuz bunlarla o terör örgütlerini ne yaptı? İnlerine indi, inlerine..."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Tank Palet Fabrikası'ndaki Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Amerika'dan İngiltere'ye, oradan Almanya'ya kapı kapı dolaşarak benzin istasyonlarındaki afedersiniz restoranlarda bir şeyler yemeye gayret edenler, yabancı yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler, törende bulunan TSK komuta kademesi tarafından alkışlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN