Kılıçdaroğlu bombayı patlattı! Öyle bir seçim vaadinde bulundu ki milyonlarca genç umutlandı

Kılıçdaroğlu bombayı patlattı! Öyle bir seçim vaadinde bulundu ki milyonlarca genç umutlandı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında öyle bir seçim vaadinde bulundu ki moderatörler bile şaşırıp kaldı. Kılıçdaroğlu, "3 ay içinde vize sorununu gidereceğiz. Her vatandaş Avrupa Birliği'ne vizesiz girebilecek" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son vaadi gençleri umutlandırdı. Kılıçdaroğlu, yurt dışında yaşama hayali kuran ve dünyayı gezmek, Avrupa'yı görmek isteyen gençlere umut olacak bir vaatte bulundu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk canlı yayınında konuştu. Kılıçdaroğlu son yıllarda daha da büyük bir sorun haline gelen vize sorununa yönelik vaatlerde bulundu.

Ülkeyi terk etmek isteyen genç sayısında artışın yaşandığı son yıllarda vize sorunu genişleyerek başka ülkelere de yayılmış ve özellikle gri pasaport skandallarından sonra vize almak daha da zorlaşmıştı. Vize randevularının zorunlu nedenlere bağlandığı Avrupa ülkeleri T.C. vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularını da kabul etmemeye başlamıştı.

Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'ndan bu sorunla ilgili büyük bir vaat geldi. Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında çok konuşulacak bir vaatte bulundu.

"HER VATANDAŞ AVRUPA'YA VİZESİZ GİDEBİLECEK"

Habertürk'te Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un moderatörlüğünü yaptığı 'Olaylar ve Görüşler' programına konuk olan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "3 ay içinde vize sorununu gidereceğiz. Her vatandaş Avrupa Birliği'ne vizesiz girebilecek" dedi.

Canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun bu vaadine moderatörler inanmakta zorlandı. "Ama bu Türkiye'nin yapabileceği bir şey değil, ancak dışarıdan planlanabilecek bir şey" diyerek itiraz eden program moderatörü Kürşad Oğuz'a Kılıçdaroğlu "Hayır efendim, bizim yapacağımız şey. Bizim yapacağımız şey onlar" diyerek cevap verdi.

"TÜRKİYE EN GEÇ BİR YIL İÇİNDE RAHAT NEFES ALACAK"

"Gerekli düzenlemelerin tamamını yapacağız" diyen Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Biz iktidara geleceğiz, Cumhurbaşkanlığını kazanacağız, bu ülkeyi en geç 1 yıl içinde rahat nefes alacağı ülke haline getireceğiz. Ülkede her vatandaş AB'ye vizesiz girecek. Hasar tespitlerini yaptık. Cumhur İttifakı zaten yaptığını yaptı, batırdı. Biz ne yapacağımızı biliyoruz. Çiftçi, üreticinin kazanacağı, istihdamın büyüyeceği, fabrikaların çalışacağı bir Türkiye hayal ediyoruz.

"3 AY İÇİNDE VİZEYİ KALDIRACAĞIZ"

Vizeyi kaldıracağız. Gerekli düzenlemeleri yapacağız. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Siz düşünce özgürlüğüne kısıtlama getirirseniz sizin ülkenizde demokrasi yoktur. Biz diyeceğiz ki, 'Bizim ülkemizde her türlü düşünce özgürce paylaşılabilir, medya özgürce yayın yapabilir'. Ben gençlere 'Cumhurbaşkanı olunca en rahat beni eleştireceksiniz' diyorum.

"AB'NİN ÖNGÖRDÜĞÜ BÜTÜN DEMOKRATİK KURALLARI ÜLKEMİZE GETİRECEĞİZ"

Benim hatam varsa doğal olarak eleştiri olacaktır. Ben de aynı hatayı tekrar etmemeye özen göstereceğim. Erdoğan eleştiriye tahammül edemiyor, sabah insanlar gözaltına alınıyorsa bu düzen yıkım getirir. AB'nin öngördüğü bütün demokratik kuralları ülkemize getireceğiz.

"6 LİDERİ BİR ARAYA GETİREN DEMOKRASİ ÖZLEMİDİR"

Neden insanlar yan yana gelince özgürce konuşamıyorlar? Bu Türkiye açısından utançtır. İnsanlar düşüncelerini söylerler. Emin olun, telefonla konuşurken 'Acaba biri bizi dinliyor mu?' diyorlar. Ben söylüyorum, dinliyorlar. Demokrasi temel kavramdır ve 6 lideri bir araya getiren de demokrasi özlemidir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN