Kılıçdaroğlu, 'HDP ile çözebiliriz' dedi, İYİ Parti'den ilk açıklama geldi

Kılıçdaroğlu, 'HDP ile çözebiliriz' dedi, İYİ Parti'den ilk açıklama geldi

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununun çözümüne ilişkin açıklamalarını İYİ Partili Dervişoğlu, '"HDP’li TBMM Başkanvekili oturumları yönetiyor ve hepimiz de onun yönetimine katılıyor muyuz? Bu meşru mu, gayrı-meşru mu tartışmasına en iyi cevaptır" sözleriyle yorumladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla çözebiliriz' sözlerine İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu'ndan ilk açıklama geldi.

Dervişoğlu, "HDP’li TBMM Başkanvekili oturumları yönetiyor ve hepimiz de onun yönetimine katılıyor muyuz? Bu meşru mu, gayrı-meşru mu tartışmasına en iyi cevaptır" dedi.

HaberTürk köşe yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü yazısında Millet İttifakı ortağı İYİ Parti'nin grup başkanvekili olan Musavat Dervişoğlu’nun konuya ilişkin görüşlerine yer verdi.

Sarıkaya’nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu ise HDP’nin meşru bir parti olduğunu, bunun en iyi göstergesinin de TBMM’deki temsilinde görüldüğünü vurguladı.

'HDP’li TBMM Başkanvekili oturumları yönetiyor ve hepimiz de onun yönetimine katılıyor muyuz? Bu meşru mu, gayrı-meşru mu tartışmasına en iyi cevaptır. HDP ile AK Parti arasına sıkışan seçmen çıkış yolunu, üçüncü alternatifi arıyor. Hiç kimse Kürt seçmen kitlesini HDP’nin sadık bendesi olarak görmesin. Siyasetin görevi onlara gidecek yeri göstermektir.'

Dervişoğlu, Kılıçdaroğlu’nun bu kapsamda İmralı’yı gayrı-meşru olarak görmesini anlamlı bulduğunu ve desteklediğini belirtti…

Kürt seçmeni kendi hanesine kimsenin yazmaya hakkı olmadığını, sorunların çözüm yerinin de gayrı meşru yerler dışında TBMM olduğunun da altını çizdi.

Temelli’nin çıkışı aslında daha önce de aynı cümleyi farklı versiyonda söyleyen Kılıçdaroğlu’nun elini güçlendirdi…”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN