Kılıçdaroğlu TOGG açılışına katılmayacak: Siyasi şova dönüştürecekler

Kılıçdaroğlu TOGG açılışına katılmayacak: Siyasi şova dönüştürecekler

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun TOGG lansmanına davet edildiğini fakat katılmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun davete katılmama sebebinin ise söz konusu davetin iktidar tarafından gelmesi olarak gösteren Öztrak, "Bu davet şirket yönetimi tarafından gelseydi, seve seve katılır, seri üretim bandından inen ilk aracı da ayakta alkışlardık. Ama Erdoğan ve şürekası bu özel girişimin gerçekleştirdiği özel bir projeyi siyasi bir şova dönüştürme gayreti içinde." dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezindeki MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Faik Öztrak, iktidar tarafından TOGG lansmanına davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmayacağını açıkladı.

29 Ekim’de Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu AŞ’nin (TOGG) Gemlik Kampüsü’nün açılış töreni düzenlenecek. Gazeteci Hande Fırat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in törene davet edildiğini yazmıştı. Bugün konu hakkında CHP’li Faik Öztrak’a Kılıçdaroğlu’nun davete katılıp katılmayacağı soruldu.

DAVETE KATILMAYACAK FAKAT SONRASINDA ZİYARET EDECEK

Öztrak, TOGG’un iktidar eliyle 'siyasi şov' haline getirildiğini, bu davetin şirket tarafından gelmediği için Kılıçdaroğlu’nun katılmayacağını ama daha sonra yerinde ziyaret edeceğini açıkladı.

Öztrak’ın açıklamasının devamı şöyle: Davetin Saray’dan gelmesi, bakanlığın sanki özel bir şirketin kurumsal birimi gibi davranması bu örnek projeyi siyasileştirme çabasından başka bir şey değildir. İktidar bu yaklaşımıyla da en büyük zararı özel girişim projesi olan TOGG’a vermektedir. Bu sebeplerle sayın genel başkanımızın katılmayacağını ama en kısa sürede TOGG’u yerinde ziyaret edeceğini kamuoyuna duyurur, TOGG’a başarılı bir lansman dileriz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN