Kılıçdaroğlu'na bir rakip daha: Karahasan CHP Genel Başkanlığa aday oldu

Kılıçdaroğlu'na bir rakip daha: Karahasan CHP Genel Başkanlığa aday oldu

Seçimin ardından değişim tartışmalarına sahne olan ve 4-5 Kasım tarihlerinde kurultaya gidecek olan CHP'de genel başkanlığa bir talip daha çıktı. Özgür Özel, İlhan Cihaner ve Örsan Öymen'in ardından CHP'li Ünal Karahasan da, genel başkan adayı olduğunu açıkladı.

4-5 Kasım'da Olağan Kurultay gerçekleştirecek olan Cumhuriyet Halk Partisi'nde adaylık yarışı sürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve Örsan Öymen'in ardından Ünal Karahasan da CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Daha önce 2011 ve 2015 yıllarında CHP'den milletvekili aday adayı olan CHP üyesi yazar Ünal Karahasan, CHP'nin ebedi liderinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirterek, onun iki büyük eserine sahip çıkmaya geldiğini söyledi.

4-5 Kasım'da yapılacak 38'inci Olağan Kurultay'da CHP'de önemli bir tartışmanın açılması için öneride bulunacağını söyleyen Karahasan, "38'inci kurultayımızda genel başkanlık organının kaldırılarak, genel sekreterlik yaklaşımına geçilmesini önermeye geldim. Hepimiz birlikte çok şey başarabiliriz; birleşik özne olunmasını önermeye, tartıştırmaya, anlatmaya, anlamaya geldim. CHP genel başkanlığını genel sekreterliğe dönüştürerek, örgüt tabanının ve örgüt organlarının aşağıdan yukarıya birleşik özne yaklaşımı ile onarılmasını, Türkiye'ye böyle bir yöntemin önerilmesini, dünya siyasal tarihinde yeni bir çığır açılmasını sağlamaya, belki bugün genel başkan adaylığı açıklamaya; ama özü itibarı ile CHP genel sekreterliğini inşa etmeye ve orada hizmet etmeye aday olmaya geldim" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN