Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul 'çıkarması': Altılı masanın örgüt yöneticileri ile görüştü

Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul 'çıkarması': Altılı masanın örgüt yöneticileri ile görüştü

CHP lideri Kılıçdaroğlu, altılı masayı oluşturan partilerin il ve ilçe yöneticileriyle İstanbul’da üç ayrı toplantı yaptı. Görüşmeyi örgüt yöneticilerinin talep ettiği öğrenilirken, Kılıçdaroğlu'nun yerel seçim için "Doğru isimlerle kazanılmayacak il yok" mesajı verdiği belirtildi.

Siyasetin gündemi 31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimlere odaklanırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a sürpriz bir ziyarette bulundu. Geçtiğimiz mayıs ayındaki genel seçimler için ittifak kurduğu altılı masayı oluşturan partilerin örgüt yöneticileri ile üç ayrı toplantıda bir araya geldi.

Sözcü’den Başak Kaya imzalı habere göre, Ankara'da parti merkezlerinden ‘ittifak bitti' açıklamaları gelirken, Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi ‘tabanda ittifak arayışı' olarak yorumlandı. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP'li Gürsel Tekin de katıldı. Toplantıya katılan, il ve ilçe yöneticileri, örgütte öne çıkan isimler ise gizli tutuldu.

'İTTİFAK DEVAM ETMELİ'

Görüşmeye katılan isimlerin ise Kılıçdaroğlu'na, “İttifak devam etmeli, vatandaştan gelen talepler de bu yönde. Siz elinizden geleni yaptınız, size haksızlık yapılıyor” dedikleri öğrenildi. Kılıçdaroğlu da ittifakın sürmesi için gösterdikleri çabalar için katılımcılara teşekkür etti. Doğru ittifakla ve isimlerle kazanılamayacak il olmadığını vurguladı.

1-006.jpg

GÜRSEL TEKİN: GÖRÜŞMEYİ KENDİLERİ TALEP ETTİ

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, görüşmeyle ilgili şunları söyledi:

“Tabanda önüne geçilemeyen bir ittifak zaten var. Vatandaş Ankara'da ne dendiğinden çok kendi evinde ve mahallesinde ne yaşandığına bakıyor. Bunu en iyi partilerin illerdeki temsilcileri, yöneticileri görüyor. Kılıçdaroğlu ile buluşmayı kendileri talep ettiler diyebilirim. Bu millet masası buluşmasının ana konusunu İstanbul oluşturuyordu. Özetle İstanbul'da çok güzel şeyler olacak ve bunu seçimlerde göreceğiz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN