Liderler Madımak Katliamı'nı andı: 30 yıldır sönmeyen bu ateşi unutmadık

Liderler Madımak Katliamı'nı andı: 30 yıldır sönmeyen bu ateşi unutmadık

30 Temmuz 1993’te Sivas’taki Madımak Oteli’nde 33 aydının yakılarak öldürüldüğü Madımak Katliamı’nı siyasi parti liderleri de unutmadı. Kılıçdaroğlu, "Kendimi her 2 Temmuz'da o otelde o kabusun içinde yeniden buluyorum" derken dönemin belediye başkanı Temel Karamollaoğlu da "Milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan Madımak vahşetinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz" dedi.

Tarihin e utanç verici olaylarından biri olan Madımak Katliamı’nın bugün yıl dönümü. Başta Sivas olmak üzere birçok kentte anma töreni yapılacak.

KILIÇDAROĞLU: KALDIRILMAYAN ENKAZI UNUTMADIK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla öldürülen aydınları, “Kendimi her 2 Temmuz'da o otelde o kabusun içinde yeniden bulduğum, yakın tarihimizin en acı günlerinden biri olan Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı saygı, rahmet ve hüzünle anıyorum. Yüreğimizde 30 yıldır sönmeyen bu ateşi, kaldırılmayan enkazı unutMADIMAKlımda” sözleriyle andı.

AHMET DAVUTOĞLU'NDAN PAYLAŞIM

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da yaptığı paylaşımla Madımak Katliamı’nda hayatını kaybedenleri andı. Davutoğlu, paylaşımında “Madımak katliamında hayatını kaybeden canları rahmetle anıyorum. Birliğimize, kardeşliğimize kasteden tüm katliamları lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANI KARAMOLLAOĞLU'NDAN PAYLAŞIM

Saadet Partisi de Sivas Katliamı'nın 30. yıl dönümünde anma mesajı yayınladı. Partinin yayınladığı mesajı o dönemin Sivas Belediye Başkanı olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da retweetledi.

Karamollaoğlu’nun Twitter'dan paylaştığı mesajda, “Milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan Madımak vahşetinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz” ifadeleri yer aldı.

AKŞENER: KÜL OLAN İNSANLIĞI UNUTMADIK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise partisinin paylaşımını retweet etti. Paylaşımda, “Susan akılları, kararan vicdanları, kül olan insanlığı; unutMADIMAKlımda. 2 Temmuz 1993'te, Madımak Oteli'nde; hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun...” sözleri yer aldı.

ALİ BABACAN'DAN MADIMAK PAYLAŞIMI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Madımak Katliamı’nı unutmadı. Babacan, “Madımak Katliamı sebebiyle kaybettiğimiz 35 canımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum” paylaşımı yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN