Kılıçdaroğlu'nun yargılandığı davada eski bakan şikayetini geri çekti

Kılıçdaroğlu'nun yargılandığı davada eski bakan şikayetini geri çekti

Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava, Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kalkmasının ardından yeniden gündeme geldi. Mahkeme dosyayı mütalaaya gönderirken, Bayraktar'ın avukatı ise mahkemeye şikayetten vazgeçme dilekçesi sundu.

İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yasama dokunulmazlığı nedeniyle daha önce durma kararı verilen bir dosyayı, yeni bilgi ve belgeler ışığında esasa kaydetmişti. Bu gelişme üzerine başlayan yeniden yargılamada, mahkeme Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin alınması için Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat göndermişti.

Ancak duruşma, Kılıçdaroğlu'nun avukatlarının dilekçe sunması sonucunda yeniden mahkemeye geri gönderildi. Duruşmaya Kılıçdaroğlu'nun avukatları katıldı ve Erdoğan Bayraktar'ın avukatının şikayetten vazgeçme dilekçesi sunduğu görüldü.

DURUŞMA 2 MAYIS'A ERTELENDİ

Mahkemede savunma yapan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, meclis dışında yapılan konuşmaların Anayasa'nın 83. maddesi gereğince soruşturma ve kovuşturma konusu yapılmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, davada yaşanan uzun sürecin hukuksuzluğunu vurgulayarak, davanın düşürülmesini talep etti. Mahkeme, dosyayı mütalaayı hazırlaması için duruşma savcısına göndererek duruşmayı 2 Mayıs'a erteledi.

Davanın geçmişine bakıldığında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, Kılıçdaroğlu'nun 17-25 Aralık operasyonlarıyla ilgili yaptığı konuşmalarda hakaret içeren ifadeler kullandığı iddia edilmişti. Bu nedenle "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçlamasıyla dava açılmıştı.

İddianamenin gönderildiği İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Anayasa'nın 83. maddesi gereğince mecliste yapılan konuşmaların soruşturma ve kovuşturma konusu yapılmaması şartı nedeniyle dava düşmüştü. Ancak üst mahkeme olan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

Son olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Kılıçdaroğlu'nun yeni yasama döneminde milletvekili seçilememesi üzerine dosyasını işleme koymuş ve mahkeme heyetine ulaştırmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN