Kilosu 1000 TL'den almayan yok! Baharın habercisinde köylüler ilk hasada başladı, ancak yakalayabilenler yiyebiliyor

Kilosu 1000 TL'den almayan yok! Baharın habercisinde köylüler ilk hasada başladı, ancak yakalayabilenler yiyebiliyor

Baharın müjdecisi olarak bilinen o meyvede ilk hasat başladı. Kilosu 1000 liradan başlarken insanlar alabilmek için fırsat kolluyor. Öte yandan dalında yakalamak için resmen ayrışa giriyorlar. İşte Mersin’de hasadı başlayan o meyve…

Birçok kişi tarafından baharın habercisi olarak bilinen çağla badem için ilk hasat gerçekleşti. Mersin’in Silifke ilçesinde vatandaşlar tarafından toplanmaya başlayan çağla bademin kilosu şu an 1000 liradan satılıyor. Oldukça pahalı olan bu meyve için insanlar gözlerini ağaçlardan ayırmıyor. Çiftçiler ise birbirleri ile yarışa girmiş halde hasat yapmaya çalışıyor.

BAHARIN MÜJDESİNİ O MEYVE VERDİ

Havaların ısınmasıyla beraber çağlalar tezgahlardaki yerini alırken baharı erken yaşayan Mersin’in Silifke ilçesinde ilk hasat başladı. Özellikle sahil kesimlerinde, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilen çağla bademin kilosu ise 1000 liradan alıcı buluyor. Öte yandan bundan önceki yıllara göre hasadı 20 gün önce başlayan çağla bademi için çiftçiler hasat yarışına girdi. Üretici ise çağlanın rağbet görmesinden dolayı oldukça mutlu.

yeni-proje-98-001.jpg

KİLO İLE DEĞİL GRAMLA ALIYORLAR

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Işıklı Mahalle Muhtarı Zafer Can, vatandaşların çağlayı kilo ile değil sadece tadımlık şekilde gramla aldıklarını ifade etti. Bölge halkının geçim kaynağı olan çağlanın tamamen doğal şartlarda, ilaçsız ve gübresiz üretildiğini söyleyen muhtar, tadının güzelliğinden tercih edildiğini açıkladı. Zafer Can, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Tamamen doğal şartlarda üretiliyor. İlaç yok, gübre yok. Tamamen doğal ve organik yetiştiriyoruz. Köyümüzün geçim kaynağıdır. Işıklı Çevre Yardımlaşma ve Turizm Derneği olarak bir projemiz var. Yayla kesimlerinde binlerce dönüm boş arazi var. Buralara badem ağacı ekmek istiyoruz. Şu an 100 ton gibi bir üretimimiz var. Kilosunu 1000 liradan satıyoruz. Ancak kilo ile alamayanlar için 100 gramlık paketleri 100 liradan satıyoruz.”

yeni-proje-97-001.jpg

FİYATI DUDAK UÇUKLATIYOR

Çağlanın yeni çıktığı için fiyatının yüksek olduğunu açıklayan Can, "Vatandaş çağlaya rağbet ediyor. Bu satışlarımız adına sevindirici. Sezonun ilk turfanda meyve olması nedeniyle fiyat biraz yüksek olunca, çağla sevenler de kilo ile değil, 100 gram olarak alabiliyorlar. Önümüzdeki günlerde çağlanın hasadının artmasıyla birlikte fiyatların da aşağıya düşmesini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Tezgahlarda yerini alan çağla şu an için kilosu 1000 liradan satıcı buluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN