Kilosu 600 bin liralık safrandan lokum! Bayram gelmeden talepler patladı: Safranbolu'dan dünyaya yayılıyor

Kilosu 600 bin liralık safrandan lokum! Bayram gelmeden talepler patladı: Safranbolu'dan dünyaya yayılıyor

Bayrama az bir zaman kala tatlılar, lokumlar raflardaki yerini alırken, safran lokumu da talep görmeye başladı. Kilosu 600 bin lira olan safrandan yapılan lokum lezzetiyle en çok tercih edilen ikramlıklar arasında yer alıyor.

Safranbolu lokumu hem farklı lezzetiyle hem de yumuşacık dokusuyla özellikle de bayramlarda büyük bir ilgi görüyor. İlçede coğrafi tescil belgesi bulunan firmalar tarafından üretilen bu lokum, damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş, çikolatalı, sade ve fıstıklı gibi 50 çeşidiyle ilçeye gelen misafirlere sunuluyor.

yeni-proje-1-005.jpg

BAYRAMDA YENİ BİR İLGİ BEKLENİYOR

Ramazan Bayramı’nda büyük ilgi gören Safranbolu lokumu şimdi de Kurban Bayramı’nda ilgi görmeyi bekliyor. Öyle ki faydalarını duyan resmen almadan geçemiyor. Sadece tadı değil aynı zamanda dokusu ve faydaları insanları cezbediyor. Peki Safranbolu lokumunun faydaları nelerdir? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-2-002.jpg

SAFRANBOLU LOKUMUNUN FAYDALARI

Safranbolu lokumunu tadanlar tadına doyamazken, faydasını duyanlar koşa koşa almaya gidiyor. İşte Safranbolu lokumunun faydaları:

  • Safran, içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, stresi azaltır, hafızayı geliştirir, cilt sağlığını korur ve kansere karşı koruyucu etki gösterir.
  • Süt, içerdiği kalsiyum, protein, fosfor, magnezyum, potasyum, A, B, D ve E vitaminleri sayesinde kemikleri, dişleri, kasları, sinirleri ve kanı sağlıklı tutar, büyümeyi ve gelişmeyi destekler, enerji verir ve bağışıklığı artırır.
  • Un, içerdiği karbonhidrat, protein, lif, demir, çinko, magnezyum, B ve E vitaminleri sayesinde sindirimi düzenler, kan şekerini dengeler, kas ve sinir sisteminin çalışmasına yardımcı olur, yorgunluğu giderir ve bağışıklığı kuvvetlendirir.
  • Şeker, içerdiği glikoz sayesinde beyin fonksiyonlarını destekler, konsantrasyonu artırır, ruh halini iyileştirir ve enerji verir.
  • Ceviz, içerdiği omega-3 yağ asitleri, protein, lif, antioksidanlar, magnezyum, bakır, manganez, fosfor, demir, çinko, B ve E vitaminleri sayesinde kalp sağlığını korur, kolesterolü düşürür, kan basıncını dengeler, beyin fonksiyonlarını geliştirir, depresyonu önler, iltihabı azaltır, cilt sağlığını iyileştirir ve kansere karşı koruyucu etki gösterir.
  • Hindistan cevizi, içerdiği orta zincirli trigliseritler, laurik asit, lif, demir, bakır, manganez, selenyum, B ve C vitaminleri sayesinde metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeyi kolaylaştırır, bağırsak sağlığını iyileştirir, enfeksiyonlara karşı savaşır, kolesterolü düşürür, kan şekerini dengeler, saç ve cilt sağlığını güzelleştirir ve beyin fonksiyonlarını destekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN