Kilosu da fiyatı da araba kadar! 1 ton 100 kiloluk tosun Paşa rekor fiyata satıldı "bir mahalleyi doyurur"

Kilosu da fiyatı da araba kadar! 1 ton 100 kiloluk tosun Paşa rekor fiyata satıldı "bir mahalleyi doyurur"

Bu tosunun kilosu da fiyatı da araba kadar. Kurban Bayramı’na 1 aydan az bir süre kala, Kocaeli’de 1 ton 100 kilogram ağırlığında olan Paşa isimli tosun alıcısını buldu. İşte detaylar…

Kocaeli Kartepe’de hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan Hamza Topçu, çiftliğinde beslediği ve Paşa ismini verdiği tosun, 1 ton 100 kilogram oldu.

tosun-pasa-1.jpg

265 BİN LİRAYA ALICI BULDU

Kurban Bayramı için yetiştirilen ve 2.5 yaşında olan tosun, İstanbul’dan gelen bir müşteriye tam 265.000 TL’ye satıldı.

tosun-pasa-2.jpg

HAYVANLAR TAMAMEN DOĞAL ORTAMDA YETİŞİYOR

Hayvanları doğal ortamda yetiştirdikleri bilgisini veren Hamza Topçu, "Yemlerimizi de kendimiz yapıyoruz, kimyasal madde kullanmıyoruz. Kurbanlıklarımız hazır, müşterilerimizi bekliyoruz. 37 erkek, 3 dişi olmak üzere 40 hayvanımız var. Hayvanlarımızın ortalama fiyatı 120 bin TL'den, 260 bin TL'ye kadar değişiyor. Her cinsten hayvanımız var" dedi.

tosun-pasa-3.jpg

12 senedir hayvancılık yaptıklarını söyleyen Topçu, "1 ton 100 kilogram 'Paşa' isimli hayvanımız var. Müşterimize de hayırlı olsun, onu da sattık. Paşa bir araba ağırlığında. Fiyatı da bir araba kadar var. Severek ve zorla büyüttük. Aksi olduğunda ortalığı yıkacak hayvana sahibiz. Paşa'yı 265 bin TL'ye sattık" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN