Kimse Türkiye’de olduğuna inanmıyor! Bayram izinlerini alan buraya koşacak! Türkiye'nin doğal tedavi merkezi

Kimsenin Türkiye'de olduğuna inanamadığı bu yer Sakarya'nın cennet topraklarından çıkıyor. Bayram iznini alan herkes Türkiye'nin el değmemiş cennetini görmek için arabasına atlıyor. İşte Türkiye'de görülmeye değer en güzel yer…

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde bulunan ve manzarası ile herkesi büyüleyen Karagöl Yaylası, eşsiz manzarası ve el değmemiş doğasıyla 7'den 70'e herkesi kendine hayran bırakıyor. Kar sularının erimesi ile yayladaki çukurların dolması izlemeye değer eşsiz bir seyir manzarası sunuyor. İşte Türkiye'de görülmeye değer en güzel yer…

SAKARYA'NIN EN GÜZEL NOKTASI

Sakaryalıların görmek için her yıl can attığı Karagöl Yaylası, Taraklı ilçesinde bulunan ve 1100 metre yükseklikte bulunan yayla herkesin uğrak noktası haline dönüşüyor. Şehir merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yer alan yaylanın çevresi köknar, kayın ve çam ağaçlarının kapladığı yoğun bir ormanla çevrilidir.

karagol-yaylasi.jpg

567 hektar genişliğindeki alan bol oksijeni ve soğuk içme sularıyla doğal bir tedavi merkezi olarak kullanılıyor. Karstik bir çöküntü arazisi olan Karagöl Yaylası ilkbaharda sular ile kaplandıktan sonra eşsiz bir manzara oluşturuyor. Doğaseverlerin aradığı tüm özellikleri içerisinde barındıran bu yer kamp yapılabilen alanları da içerisinde bulunduruyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ise ilkbahar ve sonbahar aylarında rutin doğa yürüyüşleri düzenliyor.

Yaylanın ismi yağmur yağdıktan sonra yayladaki çukurlara yağmur suyunun dolmasıyla birlikte uzaktan bakılınca bir göl gibi görülmesinden geliyor.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN