Kira fiyatlarını düşürecek hamle! Hükümet düğmeye bastı, fahiş fiyat artışlarında sona geliniyor

Kira fiyatlarını düşürecek hamle! Hükümet düğmeye bastı, fahiş fiyat artışlarında sona geliniyor

Artan kira fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti! Sonun da fahiş fiyatlara son veriliyor! Kira fiyatlarını düşürecek hamle geldi. Artık kiracılar rahat bir nefes alacak! Konu sahibi olmak daha kolay olacak…

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör köşe yazısında sabit gelirlileri yoran konut ve kira fiyatlarının herkesi zorladığını ve çözüm beklenen ilk konunun bu olduğunu söyledi.

YÜZZDE 25 SINIRI UYGULANMIYOR

kirada-yuzde-25-artis-uygulamasi-devam-edecek.jpg

Yüzde 25 sınırını uygulamayan ev sahiplerinin olduğunun altını çizerek “Biliyorsunuz, hükümet kiraya yüzde 25 sınırı getirdi. Fakat ev sahiplerinin birçoğu bunu uygulamıyor. Ticaret Bakanlığı fahiş artışlara karşı birtakım tedbirler almaya hazırlanıyor. Boş tutulan evlerin kiraya vermesini teşvik edecek bir sistem kurulabileceğini geçtiğimiz ay Adalet Bakanı Yılmaz Tunç söylemişti. Bir taraftan mevcut konut stokuyla ilgili düzenlemeler gündeme gelirken, diğer taraftan da arzı artıracak formüller masaya yatırılıyor.” dedi.

KONUT STOKU YENİLENECEK

Açıklanan OVP’de konuta erişimle ilgili maddelere dikkat çekerek “Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program'da konuta erişimle ilgili maddeler dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Hükümet, yeni yılın ilk çeyreğinde daralan konut arzını artırarak, dar gelirli vatandaşlar için yeni sosyal konut projeleri geliştirmeyi vaat ediyor. Bu konuda, kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredilerinin ilk kez konut edinimini destekleyeceği, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edileceği belirtiliyor. Bu aynı zamanda deprem bölgesindeki sosyal konutları ve İstanbul gibi konut stoku yenilenecek illerdeki dönüşüm projelerini de içeriyor.” dedi.

FAHİŞ KİRA ARTIŞINA ÇÖZÜM

Sabah yazarı Güngör, Dünya Bankası'ndan 18-20 yıl vadeyle sağladığı kaynak kentsel dönüşüm ve konut arz sorununa harcanırsa fahiş kira artışının sonunun geleceğini söyledi.

Güngör, yerli ve yabancı yatırımcıların OVP’de bulunduğuna da dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN