Kira sözleşmelerinde büyük yenilik! Yeni düzenleme yola çıktı... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı!

Kira sözleşmelerinde büyük yenilik! Yeni düzenleme yola çıktı... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ev sahibi ve kiracı vatandaşlara dair yeni gelişmeler yaşanıyor. Ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren gelişme ile birlikte yeniliğe gidildi. Sözleşmeye dair yeni güncellemeler dikkat çekti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den açıklama geldi. İşte tüm detaylar...

"KAYIT DIŞI EKONOMİYLE MÜCADELE"

Ülkemizde yer alan milyonlarca ev sahibi ve kiracı vatandaşları yakından ilgilendiren bir yenilik gündemde yer aldı. Belirtilen gelişme ile birlikte kira sözleşmelerinde yeni bir düzenlemenin yapılacağına dair açıklamalar geldi. Gündemde yer alan kira sözleşmesi düzenlemesi ile birlikte e-Devlet sistemi üzerinden kira sözleşmelerinin yapılabileceği bilgisi verildi.

Yenilik ile birlikte çalışmaların başladığının da altı çizildi. Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren karar ile birlikte kira sözleşmelerinde yenilik yapıldı. Yenilik ile birlikte e-Devlet sistemi üzerinden kira sözleşmesinin yapılması için çalışmaların başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Bu karar ile birlikte kayıt dışı ekonomiye mücadele kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı, 291 kurum ve kuruluş ile iş birliğine giderek 900 öneriyi değerlendirdiğinin altını çizdi. Bakanlık tarafından belirtilen kapsamda 2023 ile 2025 dönemini barındıran "Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı"nı yürürlüğe koyduğunu vurguladı.

301055.jpg

BAKAN NEBATİ AÇIKLADI!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından paylaşılan eylem planı detayları ile birlikte konuya dair açıklamalar da geldi. Nureddin Nebati'nin açıklamaları ile birlikte rekabet gücünün artırmak istenildiği görüldü.

Vergi kaybının önünde geçmek adına büyümeyi sağlamanın ve gelir dağılımın daha adaletli bir yapıya kavuşması için kayıt dışı ekonomi ile yapılan mücadelenin devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

bigstock-183181492.jpg

KİRA SÖZLEŞMELERİNDE YENİLİK!

Belirtilen yenilik ile birlikte kira sözleşmeler e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek. Ayriyeten planlama doğrultusunda karar alma süreçleri desteklenmek ve risk analizi çalışmalarını yürütebilmek adına kira sözleşmeleri elektronik ortamlarda düzenleneceği bilgisi verildi. Belirtilen yeniliğin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN