Kira sözleşmesi yapmayanlar yandı! Ev sahipleri dikkat: Devlet resmen harekete geçiyor

Kira sözleşmesi yapmayanlar yandı! Ev sahipleri dikkat: Devlet resmen harekete geçiyor

Ev sahipleri dikkat! Eğer kira sözleşmesi yapmadıysanız yandınız! Devlet resmen harekete geçiyor! Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek açıkladı...

TUNACAN ATALAY

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in son açıklamalarına göre, Türkiye genelinde tapu ve nüfus verileri üzerinden yapılan analizler sonucunda yaklaşık 4,5 milyon konutun kira geliri potansiyeli analiz edildi.

KİRA SÖZLEŞMESİ YAPILMAYAN KONUTLAR İNCELENECEK

Kira fiyatları uçtu, uyarılar art arda geldi! OHAL yetkisi kullanılacak - Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, yapılan değerlendirmeler sonucunda kira sözleşmesi yapılmayan ancak kira geliri elde edildiği tespit edilen konutlarda fiili incelemelerin yapılacağını belirtti. Bu durum, kira gelirlerini beyan etmeyen veya kira sözleşmesi yapmayan mülk sahipleri için ciddi sonuçlar doğurabilir.

Yapılacak olan tespitler neticesinde resmi olmayan kira ilişkileri olan mülk sahiplerinin yasal işlemlerle karşı karşıya kalabileceği ve yüksek para cezalarıyla karşılaşabileceği ifade edildi. Bu durum, kira gelirlerini resmi bir şekilde beyan etmeyen ev sahipleri için önemli bir sorun teşkil ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN