Kıraathane saldırısı soruşturmasında yeni gelişme!

Kıraathane saldırısı soruşturmasında yeni gelişme!

Adana'da Kıraathane işletmecisinin iş yerinde silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Cinayetle ilgili 3'ü tutuklu 7 sanık hakkında dava açıldı. Sanıklar hakkında 8 ila 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Adana Seyhan'da 2 Ağustos 2022'de, Ergin Opcin'in işlettiği kıraathaneye silahlı saldırı düzenlenmiş, Opcin öldürülmüştü. Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Ergin Opcin'in şüphelilerin husumetli olduğu kişilerle görüştüğüne işaret edildi.

CİNAYETE AZMETTİRMİŞLER

İddianamede, Ergin Opcin'in R.B. ve F.Ç. ile bu sebeple tartışma yaşadığı anlatıldı.

R.B. ve F.Ç.'nin, tartışma sonrası Ergin Opçin'i öldürmesi için T.T. Ö.B. ve M.C.P.'yi azmettirdiği öne sürülen iddianamede, T.T. Ö.B. ve M.C.P.'nin fikir ve eylem birliği içinde Ergin Opcin'i işlettiği kıraathanede öldürdüğü belirtildi.

Sanıklar T.T. Ö.B. ve M.C.P.'nin "tasarlayarak öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması" suçundan 8'er yıla kadar, sanıklar F.Ç. ve R.B.'nin "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, sanık İ.B.'nin "tasarlayarak öldürmeye yardım etme" suçundan 20 yıla kadar, sanık M.D.'nin ise "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması" ve "suçluyu kayırma" suçlarından toplamda 13 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN