İşte Marmaris'teki son durum: Bakan, son söz için rüzgarı bekliyor

İşte Marmaris'teki son durum: Bakan, son söz için rüzgarı bekliyor

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci ve İçişleri Bakanı Soylu, Marmaris'teki yangına ilişkin açıklama yaptı. Kirişci, "sorunun büyük ölçüde giderildiğini" söyleyerek "Ama son sözü söylemek için rüzgarı takip etmek gerek" diye ekledi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Marmaris'teki yangına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Bakan Kirişci, "Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda ama son sözü söylemek için rüzgarı takip etmek gerek" şeklinde konuşurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise konuşmasında bir bölge kaldığını ve havadan etrafının çevrildiğini söyledi.

'RÜZGAR HIZLANACAK, HER ŞEY DAHA DA ZORLAŞACAK'

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bugün öğleden sonra rüzgarın hızının artacağını belirterek bu saate kadar kontrol altına almaya çalışacaklarını, aksi durumda çalışmaların daha da zorlaşacağını söylemişti.

BAKANLARIN ÇELİŞKİLİ 'GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER' AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKTİ

Yangın söndürme çalışmalarında gece görüşlü helikopterler bulunmadığı için havadan müdahale iki gündür gece yapılamıyor. Geçen yıl yaşanan trajediye rağmen bu kabiliyetteki hava araçlarının temin edilmemesi tepki çekerken, bakanların dünkü açıklamaları da kafa karıştırmıştı. Bakan Soylu, dün, gece görüşlü helikopterlerin hazır olduğunu ve uçuşa başlayacağını söylerken yine dün, Bakan Kirişci, bu helikopterlerin 4 Temmuz'da envantere ekleneceğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN