Kırmızı et ve kıyma fiyatları sabitlendi! Ramazan'da zam bekleyenlere müjde, işte o market listesi...

Kırmızı et ve kıyma fiyatları sabitlendi! Ramazan'da zam bekleyenlere müjde, işte o market listesi...

Kırmızı et ve kıyma fiyatlarına gelen peş peşe zamlar tepki çekti, fiyatlar sabitlendi! Ramazan'da zam bekleyenlere müjde verildi! İşte fiyatları sabitleyen marketler...

Son dönemde kırmızı et fiyatlarındaki artışlar, vatandaşları endişelendirirken, rekabet kurumu şikayetlere kulak verdi. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Başkanı Faruk Güzeldere, Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yaptıkları protokol çerçevesinde kırmızı et fiyatlarını sabitlediklerini duyurdu.

KIRMIZI ET FİYATLARI SABİTLENECEK

Kırmızı et fiyatları ile ilgili inceleme başlatıldı! Yeni zamlar kapıda… Bu detaylar her şeyi ortaya çıkardı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

İstanbul PERDER'in Türkiye Perakendeciler Federasyonu bünyesinde faaliyet gösterdiği belirtilirken, yapılan protokol kapsamında ramazan boyunca dana kıyma ve dana kuşbaşı fiyatlarının sabitleneceği vurgulandı.

Güzeldere, yapılan açıklamada, dernek olarak tüketiciyi fiyat artışlarından koruma çabalarını sürdürdüklerini ve ESK ile yaptıkları çalışmalar sonucunda kırmızı et fiyatlarını belirli bir seviyede tutmayı başardıklarını ifade etti.

Ramazan ayı boyunca kırmızı et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldıklarını belirten Güzeldere, bu kararın tüketicilere ekonomik fiyatlarla ete ulaşma imkanı sağlayacağını kaydetti.

FİYATLARI SABİTLEYEN MARKETLER

Beklenen oldu: Ucuz kırmızı et satışı başladı! İşte ucuz et ve kıyma alınabilecek yerler... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Ayrıca, İstanbul'da kampanyaya katılan üye marketlerin listesi de şu şekilde sıralandı: "Hakmar, Happy Center, Kim Market, Gökkuşağı Market, Onur Market, Biçen Market, Mopaş Market, Özkuruşlar Market, Sarıyer Market, Snowy Ulu Kardeşler, Örnek Market, Show Market, Altun Market, Anpa Gross, Birmar, Deniz Group, Ecemar, Şimşekler Market, Birlik Gross, Grup Gökkuşağı, İklim Mağazacılık, Kılıç Market, Karabağ Market, Nar Market, Onur Hipermarketleri, Irmaklar Market, Rota Market, Taş Kasap."

Rekabet Kurumu Başkanı Küle ise son dönemde artan şikayetler üzerine yapılan incelemelerle ilgili olarak, piyasadaki fiyat artışlarını gözlemlediklerini ve gerekli adımların atılacağını açıkladı. Özellikle 2023'teki bir soruşturma sonucunda, piyasadaki rekabeti engelleyici eylemler nedeniyle bir üreticiye ciddi bir idari para cezası verildiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN