Kış geri döndü! İstanbul'a kar yağışı için tarih verildi... Öğrenciler ve veliler tetikte bekliyor

Kış geri döndü! İstanbul'a kar yağışı için tarih verildi... Öğrenciler ve veliler tetikte bekliyor

İstanbul bugün itibariyle kış mevsimine giriş yaptı. Sabah saatlerinde etkili olan soğukla beraber kar için tahminler geldi. Beklenen hava koşullarının ardından öğrenciler ve veliler tetikte bekliyor. İşte tüm detaylar...

Kış mevsiminin ilk ayından kar ve soğuk uyarısı geldi. Meteoroloji kaynakları tarafından yapılan açıklamalara göre, bu kış bol yağışlı geçecek. Kar yağışlarının beraberinde öğrenciler için tatil arayışları da başladı. İstanbul'da bugün itibariyle düşüş gösteren sıcaklık gündemde yerini aldı.

KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH VERDİ

8438.jpg

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'e göre, İstanbul'da bugün hava sıcaklığı 10 derece düşecek ancak ocaktan önce kar yağışı beklenmiyor. Aralık ayı tahminlerine göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de kar yağışı görünmüyor. Aralık ayında ise sağanak yağışlar ve kuvvetli soğuklar bekleniyor.

DOĞU ANADOLU İÇİN KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

istanbul4-1024x683.jpg

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da hava sıcaklığının bugünden itibaren 10 derece düşeceğini ancak ocak ayına kadar kar yağışı olmasını beklemiyor. Kar yağışı için sıcaklığın beş derecenin altına inmesi gerektiğini belirtiyor. Trakya'da yüksek kesimlerde kar yağışı olabileceğini söyleyen Şen, Anadolu'da çarşamba günü kar yağışının etkili olacağını özellikle Doğu Anadolu'da oldukça şiddetli hissedileceğini ifade etti.

TARIM GÖLETLERİ SIKINTI YAŞAYABİLİR

oilwebvirewisddzw2zq2q.webp

İstanbul'da son 15 günde etkili olan yağışlara rağmen Anadolu'nun yağış almadığını ve karın etkili olmadığını belirten Şen, bu durumun tarım göletleri için sıkıntı yaratabileceğini ifade ediyor. Ayrıca, gökdelenlerin ısı adası oluşturarak kar yağışını ve hava soğumasını engellediğini belirterek örnek olarak 50 katlı bir rezidansta açılan kaloriferin sıcaklığının dışarı çıkmasının sıcaklığı 2-3 derece artırdığını söyledi.

METEOROLOJİ'DEN GÜNLÜK DEĞERLENDİRME

kaoak-dgm5-cover.webp

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Marmara'da mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde olması bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden eserek, zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzey, kuzeydoğu yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında ise kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN