Kışın kafile kafile gidiliyor! Siz hala gitmediyseniz çok pişman olacaksınız! Tarih, doğa, lezzet üçlemesi şehir

Kışın kafile kafile gidiliyor! Siz hala gitmediyseniz çok pişman olacaksınız!  Tarih, doğa, lezzet üçlemesi şehir

Kış aylarında kafile kafile gidilen bu şehir tarih, doğa ve lezzet üçlemesi ile herkesi hayran bırakıyor. Kış mevsiminde kayak yapmak isteyenler de kış turizminin tadını doyasıya çıkarıyor. Şimdiye kadar gitmemiş olanlar ise çok şey kaçırıyor. İşte Türkiye'nin kış cenneti…

Kış turizminde adından sıkça söz ettiren Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi'nin de incisi olarak bilinmektedir. Zengin tarihi mirasının yanı sıra etkileyici doğal güzellikleri ve lezzetli Mutfağı ile Türkiye'deki birçok kişinin en sık uğradığı yerler arasında yer alan Erzurum, Palandöken Dağından yapılan keyifli kayak sporlarıyla da yerli yabancı, ünlü ünsüz herkesin dikkatinde yer alıyor. İşte Türkiye'nin kış cenneti…

ERZURUM'DA NEREYE GİDİLİR?

erzurum-cifte-minare.jpg

Çifte Minareli Medrese: Selçuklu dönemine ait bu tarihi medrese, muhteşem mimarisi ile büyüleyici bir yapıdır.

Tortum Şelalesi: Erzurum'un doğal güzelliklerinden biri olan Tortum Şelalesi, etkileyici manzarası ile göz kamaştırır.

Atatürk Evi ve Müzesi: Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'daki evi, tarihi ve kültürel öneme sahiptir.

Üç Kümbetler (Çifte Kümbetler): 12. yüzyıla tarihlenen bu tarihi anıt, Erzurum'un önemli simgelerinden biridir.

Palandöken Kayak Merkezi: Kış aylarında kayak severler için ideal bir destinasyon olan Palandöken, Türkiye'nin en popüler kayak bölgelerinden biridir.

erzurum-yemekleri-1.jpg

ERZURUM'DA NE YENİR?

Cağ Kebabı: Erzurum'a gidip de cağ kebabı yemeden dönmek olmaz. Erzurum'a özgü bir lezzet olarak bilinen cağ kebabı ince dilimlenmiş etleri şişe dizilerek mangalda pişirilmesi ile yapılmaktadır.

Kadayıf Dolması: Belki de şimdiye kadar kadayıfın en güzel halinden mahrum kalmış olabilirsiniz. Aşırı tatlı sevmeyenlere ağır gelebilecek bu lezzetin yanı sıra ince kadayıfın içerisine eklenen ceviz ve şerbetin muhteşem uyumu damakları şenlendiriyor.

Ezme Çorbası: Erzurum'a has geleneksel lezzetler arasında yer alan ezme çorbası bulgur, soğan, biber ve baharatlarla hazırlanır.

Kaymaklı Kayısı Tatlısı: İnce ince açılmış hamurların arasına kaymak ve kayısı konularak Yapılan bu tatlı Erzurum'un meşhur lezzetleri arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN