Kışın kombiyi yakarken eliniz titreyecek! O tarihte elektrik ve doğalgaz, akaryakıta büyük zam geliyor

Kışın kombiyi yakarken eliniz titreyecek! O tarihte elektrik ve doğalgaz, akaryakıta büyük zam geliyor

Büyük zamlara hazır olun! Kışın ellerimiz soğuktan değil fiyatlardan titreyecek! Kombiyi yakmaktan çekineceksiniz! O tarihte elektrik, doğalgaz ve akaryakıta büyük zam gelecek!

2023 kışının gelmesiyle birlikte, enerji sektöründe önemli değişiklikler yaşanmaya başladı. Son bilgilere göre, motorin fiyatlarına 1.45 TL'lik bir zam yapılması bekleniyor. Bu zammın ardından, benzin fiyatlarına da 1 TL'lik bir artış yapılacağı duyuruldu.

1 LİTRE BENZİN 50 TL OLABİLİR

60cbe86493215108901219d3.jpg

Bu kış, akaryakıt fiyatlarındaki artışların vatandaşları ciddi şekilde etkileyeceği öngörülüyor. Ekonomi uzmanları, brent petrol fiyatlarındaki artışın, dolar kurundaki değişikliklerin ve uluslararası piyasalardaki oynaklığın, motorin ve benzin fiyatlarına doğrudan yansıdığını belirtti.

Halktv.com.tr ekonomi yazarı Olcay Akdilek, durumu şu şekilde değerlendirdi: "Motorinin ton fiyatı Temmuz 2023'te 700 dolar civarıydı. Şimdi 972 doları gördü. Buna bağlı olarak motorine 1 TL'nin üzerinde zam bekliyorum. Benzin fiyatları da artıyor. 1 TL zam olacak. Fiyatları artıran unsurlardan biri dolar kuru. Dolar kurunun artması da benzin ve motorine zam olarak yansıyor. Piyasada herkesin beklentisi şu: Brent petrol 107 dolara çıkarsa biz 1 litre benzini rahatlıkla 50 TL'ye tütekebiliriz"

TARLADAN GİYİM KUŞAMA KADAR ZAM

Benzin ve motorin fiyatlarındaki bu artışın yanı sıra, nakliye sektöründe de ek maliyetler yaşanacağını söyleyen Akdilek bu durumun tarladan giyim kuşama kadar birçok alanda fiyatların artmasına neden olacağını dile getirdi.

Doğalgaz ve elektrikte de durum pek iç açıcı olmadığını söyleyen Akdilek BOTAŞ’ın 1 Eylül'den itibaren doğalgazda yüzde 20 zam yapmayı planladığını, ancak enerji yönetimi bu teklifi kabul etmediğini belirtti. Elektrik fiyatlarının şu an için değişmeyecek gibi göründüğünü ekleyen Akdilek, bu durumu 31 Mart yerel seçimlerine bağladığını söyledi. Konutlarda doğalgaz sübvanse edildiğini ve Rusya'ya ciddi bir borç bulunduğunu belirten Akdilek " BOTAŞ alımla satım arasındaki makası yansıtırsa 2 katından fazla doğalgaz fiyatlarının artması beklenebilir. 31 Mart'tan sonra maliyetlerin yavaş yavaş yansıtılacağını düşünüyorum” dedi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

kapak-091028.jpg

İstanbul Anadolu Yakası:

Benzin: 36,79 TL

Motorin: 37,85 TL

LPG: 17,14 TL

İstanbul Avrupa Yakası:

Benzin: 36,84 TL

Motorin: 37,92 TL

LPG: 17,60 TL

Ankara:

Benzin: 37,39 TL

Motorin: 38,47 TL

LPG: 17,59 TL

İzmir:

Benzin: 37,49 TL

Motorin: 38,62 TL

LPG: 17,33 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN