Kışın korkutan yüzü! O ilçede buz sarkıtlarının boyu 2 metreye ulaştı: İlçe adeta buz tuttu

Kışın korkutan yüzü böyle görüntülendi! O ilçede buz sarkıtlarının boyu 2 metreyi buldu! Etkili olan soğuk hava ve kar yağışları sebebiyle ilçe adeta buz tuttu...

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşanan yoğun kar yağışı ve ardından gelen dondurucu soğuklar, bölgede büyük bir kış manzarası oluşturdu. Kar yağışının ardından sıcaklığın sıfırın altına düşmesiyle birlikte, çatılarda ve saçaklarda buz sarkıtları oluşmaya başladı. Özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 12 dereceye kadar düşmesi, sarkıtların boyunun 2 metreyi bulmasına neden oldu.

Vatandaşlar, çatılarda oluşan buz sarkıtlarının tehlike oluşturduğunu belirtirken, apartman ve iş yerlerinin çatılarında biriken kar ve buz sarkıtlarını temizlemeye çalışıyorlar. Berat Tüzün adlı bir vatandaş, saçakların altından geçerken tedirgin olduklarını ve oluşan buz sarkıtlarını temizlemeye çalıştıklarını dile getirdi.

Tatvanlı Enver Başkan ise dondurucu soğukların eriyen karı baza çevirerek buz sarkıtlarının oluşmasına sebep olduğunu belirterek, bu durumun tehlike arz ettiğini vurguladı. Vatandaşların çatıların altından geçerken dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

ANTARKTİKA DEĞİL "TATVANTİKA"

tatvan-buz-tuttu.jpg

Yaşanan dondurucu soğuklar ve buz sarkıtları nedeniyle Tatvan halkı, ilçenin adını "Tatvantika" olarak değiştirdiklerini söylerken, bazı vatandaşlar ise boş zamanlarını değerlendirmek için kardan aşçı figürleri yaparak kar sanatına dönüştürdüler.