Kışın talep gören meyvenin hasadı başladı! Yurt dışı pazarında da yerini aldı… Hem sağlıklı hem gelir kaynağı

Kışın talep gören meyvenin hasadı başladı! Yurt dışı pazarında da yerini aldı… Hem sağlıklı hem gelir kaynağı

Bazı meyveler özellikle de kış mevsimine has olduğu için en iyi halleri yalnızca kış mevsiminde hasat edilebiliyor. Bu meyvede kışın talep gören meyvelerin arasında yer alırken 1.500 dönümlük arazide hasadı başladı. Yurtdışı pazarında da yerini alırken tam bir gelir kaynağı. Sağlığa faydaları ise saymakla bitmiyor…

Kışın en çok tüketilen meyveleri arasında yer alan ayva, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Tedbirler, Avcılar, Şahinkaya ve Ilıca bölgelerinde hasat edilmeye başlandı. Hem sağlığa olan faydasıyla hem de iyi bir gelir kapısı olmasıyla çiftçilerin yüzü gülerken vatandaşın da midesi şenleniyor.

1500 DÖNÜM ARAZİDE YETİŞİYOR

1500 dönümlük arazide yetiştirilen ayvalardan yılda 10 bin tondan fazla rekolte elde ediliyor. Hem tadı hem iriliği hem rengi müşterilerin ilgisini çekerken ayvalar yurt dışına da gönderiliyor. Bu yılki hasada ilişkin konuşan üretici Hanifi Kayaalp, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bu ürünlere özellikle Rusya, Romanya ve Arap ülkelerine gönderiyoruz ürünlerimiz güzel kaliteli ürünler var.”

yeni-proje-005.jpg

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Türkiye, İran ve Çin gibi ülkelerde yaygın olarak yetiştirilen ayva insan sağlığı için önemli bir yere sahip. İçerisinde bulunan C vitamini, potasyum, lif ve diğer besin maddeleri birçok hastalığa iyi gelirken bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.

yeni-proje-2-006.jpg

C vitamini açısından oldukça zengin bir meyve olan ayva bir gül içinde bulunan antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı önlem alıyor.

Lif açısından zengin olan ayva, sindirim sisteminin daha düzgün çalışmasına yardımcı olurken Kabızlık, ishal ve gaz gibi sindirim problemlerinin önüne geçiyor.

yeni-proje-1-004.jpg

Antioksidanlar açısından zengin bir meyve olmasıyla vücuttaki serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini engelleyerek kanser riskini en aza indiriyor. Bunların yanı sıra içerisinde bulunan potasyum sayesinde kan basıncını düşürerek yüksek tansiyon riskini azaltıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN