Kısıtlamaya rağmen sevkiyatın sürdüğü ortaya çıkmıştı: İsrail Türkiye'den aldığı çimentoyla Filistinlilerin ocağını söndürüyor

İsrail ordusunun Kudüs'ün kuzeyinde bir evi çimento ile kullanılmaz hale getirdiği görüntüler paylaşıldı. Türkiye'den İsrail'e gönderilen çimentonun sadece İsrail ordusunun tahkimat ihtiyaçları için değil, Filistinlilerin evlerini kullanılamaz hale getirmek için de kullanıldığı ortaya çıktı. Öte yandan İsrail'le ticarete getirilen kısıtlama listesinde yer alan çimentonun sevkiyatının devam ettiği ve bu sevkiyatın Sabancı Holding'e bağlı Akçansa tarafından yürütüldüğü belgelenmişti.

BERFU KARGI

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde 193 gündür gerçekleştirdiği katliamdan 33 binden fazla sivili öldürmesinin yanı sıra Kudüs'te de saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Ticaret Bakanlığı'nın 9 Nisan tarihinde İsrail'le yapılan ticaretin kısıtlama kararı aldığını duyurduğu 54 ürün arasında yer alan çimentonun, hala İsrail'e gönderildiği ortaya çıkmıştı.

Bu çimentonun İsrail ordusunun tahkimat ihtiyaçları için değil Filistinlilerin evlerini kullanılmaz hale getirmek için kullandığı ortaya çıktı.

Sosyal medya paylaşılan bir videoda Kudüs'ün kuzeyindeki Beyt Hanina kasabasında şehit Halid El Muhtasib'in evinin İsrail ordusu tarafından çimento dökülerek kullanılmaz hale getirildiği görüldü.

Kısıtlamalar kapsamındaki çimentonun Sabancı Holding'e bağlı Akçansa firması üzerinden hala İsrail limanlarına gittiği öğrenilmişti.

Gazze'de yaşananlara rağmen İsrail ile ticareti devam edilmesine kamuoyunda ve muhalefet çevrelerinde büyük tepkilere neden olmuştu. Yapılan çağrılarına karşı devam eden ticaret faaliyetleri, seçimlerin ardından yapılan kısıtlama açıklamalarıyla sona ermesi beklenmişti.