Kışlıklarınızı hazırlayın, çok fena geliyor! Önce ıslatacak sonra donduracak: Kocaeli, Sakarya, Konya, Kayseri, Nevşehir...

Kışlıklarınızı hazırlayın, çok fena geliyor! Önce ıslatacak sonra donduracak: Kocaeli, Sakarya, Konya, Kayseri, Nevşehir...

Türkiye'de kavurucu yaz etkisini yitirmeye başladı. El Nino ile başlayan yaz mevsimi sıcak hava dalgaların etkisiyle bunaltıcı bir hal aldı. Yaz mevsiminin son günlerinde düşen sıcaklık ile birlikte bir bir yağış müjdeleri geliyor. Kurak geçen yaz mevsimin ardından meteorolojiden yağış uyarıları gelmeye başladı. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen açıklama ile yağışlar tek tek duyuruldu. Yaz aylarının oldukça sıcak geçmesinin ardından serinletici günler geri dönüyor. El Nino'nun etkisiyle birlikte yükselen sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyrederken kuraklığı da beraberinde getirmişti.

O İLLERDE OTURANLAR ŞEMSİYESİNİ YANINA ALSIN

Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcaklıklarıyla rekor üstüne rekor kıran sıcaklıklar barajlardaki suyu kuruttu. Kuraklık tehlikesinin yükseldiği günlerde Meteoroloji'den müjdeli haber geldi.

Paylaşılan verilere göre Akdeniz ve Doğu Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Ordu, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Gaziantep ve Kilis illerimizde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer alacağı öngörülüyor.

64ec54d2962eb3d29e53a583.webp

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Yaz mevsimi boyunca beklenen yağışlar nihayet başlayacak. Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı, Kayseri’nin güney ve doğusu ile Sivas’ın güneybatısı ve Elâzığ çevrelerinde etkili olacak yağışların kuvvetli olma ihtimali göz önünde bulunduruluyor. Yaz aylarının son günlerinde ise sıcaklıklarda düşüş bekleniyor. Sıcak hava dalgaların ülkeyi terk etmesiyle sıcaklıklar mevsim normallerinde seyir edeceği düşünülüyor.

Paylaşılan hava durumu tahminlerine göre yağışların etkisiyle birlikte hava sıcaklığı iç ve güney kesimlerde 3 - 6 derece kadar düşmesi bekleniyor. Serinleyen havaların dışında önemli değişiklikler beklenmiyor. Yağışlar ve hava sıcaklıklarının yanı sıra rüzgar; yurdun kuzey, güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN