KKTC'de 'eşekleri uyutalım' tartışması

KKTC'de 'eşekleri uyutalım' tartışması

'Başıboş köpekler öldürülsün' çağrısının ardından şimdi de sıra eşeklere geldi. KKTC'nin Karpaz bölgesinde yaşayan halkı, başıboş eşeklerin kazalara yol açması ve tarlalara zarar vermesinden dolayı şikayet ediyor. ‘Eşeklere dokunmayın’ diyenlerin de olduğu bilinirken, konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Türkiye'de sokaklardaki başıboş hayvanların öldürülmesi tartışması sürerken, KKTC’nin gündeminde de benzer bir konu var.

Kıbrıs adasının kuzeydoğu ucunda olan, Karpaz bölgesindeki halkın, başıboş eşeklerin kazalara yol açmasından ve tarlalarla zarar vermesinden dolayı şikayet ettiği ileri sürüldü.

Bunun üzerine 'uyutulsun' çağrısını yapanlara 'eşeklere dokunmayın' diyenler de var.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, Kaleburnu Köyü Muhtarı Halil Yeşilbulut “Her çiftçinin 20-30 dönüm arpası, buğdayı mahvoluyor. Her gün eşek kovalamaktan bıktık” derken, Avtepe Köyü Muhtarı Rezvan İnlen ise “Yabani eşeklerin sayısı çok arttı. Yetkililer bizi de eşek yerine koyuyorlar” diye konuştu.

yeni-proje-001.jpg
KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş

'SADECE EŞEKLER GERÇEK KIBRISLIDIR'

Adadaki başıboş eşekler, KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın büyük ses getiren bir cümlesine de konu olmuştu.

Denktaş, muhalif grupların “Kıbrıslı” kimliğini öne çıkarması üzerine “Kıbrıslı diye bir millet yoktur. Adada Türkler ve Rumlar vardır. Sadece eşekler gerçek Kıbrıslıdır” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN