Kocaeli Belediyesi’nden akbil duyurusu! Öğretmenler ve yaşlılar hayırlı olsun

Kocaeli Belediyesi’nden akbil duyurusu! Öğretmenler ve yaşlılar hayırlı olsun

Toplu taşıma kartlarına yönelik değişiklikler hakkında çıkan haberler, özellikle ücretsiz ve indirimli kart kullanıcıları arasında endişe yaratmıştı. Yeni karar çıktı.

İddialara göre, artık günlük biniş sınırlamaları getirilecek ve bu durum sınırsız biniş hakkını sonlandıracaktı. Özellikle 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile indirimli bilet kullanan 60 yaş ve üzeri kişiler, günde yalnızca dört kez ücretsiz toplu taşıma hizmeti kullanabileceklerdi.

Aynı şekilde öğretmenlere de benzer kısıtlamalar getirildiği söylenmişti. Öğretmenlerin de günlük dört defa ücretsiz toplu taşıma kullanım hakkı olacak, bu limitin ötesindeki kullanımlar için ise ücret ödemeleri gerekecekti.

img-6284.jpeg

Bu kararların, toplu taşıma sistemini daha dengeli bir hale getirmek amacıyla alındığı belirtiliyordu. Ancak bu haberler, Kocaeli’deki vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Özellikle yaşlı nüfus, günlük biniş limitlerine sert tepkiler gösterdi.

Bu tepkiler üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaparak, 65 yaş ve üstü vatandaşlar için herhangi bir sınırlama olmadığını ve KocaeliKart kullanımlarında bir kısıtlama getirilmediğini duyurdu. Açıklamada, bu tür bir kararın Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatıyla alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Belediye, toplu taşıma kartlarıyla ilgili yanlış anlaşılmaların önüne geçmeyi ve vatandaşların endişelerini gidermeyi amaçladığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN