Kocaeli, Trabzon, Mardin... Üç şehirde toplu ulaşıma zam

Kocaeli, Trabzon, Mardin... Üç şehirde toplu ulaşıma zam

Döviz kurundaki yukarı yönlü hareket maliyetleri de katlıyor. Belediyelerin önemli kalemlerinden biri olan ulaşım ücretlerine zam gelecek. Kocaeli, Trabzon ve Mardin'de toplu ulaşıma belediyeler fiyatlarını güncelliyor.

Maliyet artışları birçok sektörü olumsuz etkilediği gibi belediye kaynakları da verdikleri hizmetin ücretine de zam yapmak durumunda kalıyor. Toplu ulaşım bedelleri, beledilerin önemli gelir kalemleri arasında yer alıyor. Kocaeli, Trabzon ve Mardin belediyeleri ulaşım ücretlerine zam için harekete geçti.

KOCAELİ YÜZDE 50 ZAM

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası, UKOME’ye verdiği dilekçe ile ulaşım ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapılmasını istedi. Bu ay içinde toplanması beklenmeyen UKOME’nin hükümet tarafından asgari ücretin açıklanmasının ardından toplanacağı belirtiliyor.

TRABZONDA YÜZDE 40 ZAM

Trabzon'da toplu taşıma ücretlerine yüzde 40'a varan oranlarda zam yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan karara göre şehir içi ulaşımda en yakın mesafe ücretleri siviller için bilet 6 lira 50 kuruştan 9 TL'ye, öğrenci için 5 lira 50 kuruştan 6,5 TL'ye, belediye otobüslerinde ise sivil 5 TL'den 6 lira 90 kuruşa, öğrenci 4 TL'den 5,5 TL'ye çıkacak. Zamlı tarife dolmuşlar için 12 Haziran'da, belediye otobüsleri için 16 Haziran'da başlayacak.

MARDİN YÜZDE 33 İLE YÜZDE 45 ARASI ZAM

Mardin'de, şehir içi ulaşıma yüzde 33 ile yüzde 45, ilçeler arası ulaşıma ise yüzde 25 ile yüzde 42 oranında zam yapıldı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre kartlı binişlerde 5 lira 25 kuruş olan şehir için ulaşım ücreti 7 liraya yükseldi. 7 lira olan kartsız biniş ücreti ise 10 lira olarak belirlendi.

Belediye otobüslerinde ise, daha önce 5 lira olan ulaşım ücreti 6 lira 25 kuruşa yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN