Komandolar Hasan Dağı'nda orman nöbetinde

Komandolar Hasan Dağı'nda orman nöbetinde

Türkiye genelinde çıkan orman yangınlarında ormanlık alanlar büyük zarar görürken, Aksaray’ın en büyük ormanlık alanı olan Hasan Dağı’nda komandolar dürbün ve dron ile havadan ve karadan dikkatli bir şekilde santim santim ilerleyerek yangına karşı devriye atıyor.

Türkiye’nin birçok yerinde çıkan orman yangınlarında ormanlık alanlar küle dönerken Aksaray’da da jandarma ekipleri şehrin tek ormanlık alanı olan Hasan Dağı’nda yangına karşı teyakkuza geçti. Hem gece hem gündüz ormanlık alanda devriye atan jandarma komandolar, ellerindeki dürbünlerle metrelerce uzağın izini sürüp dron ile de havadan devriye atıyor.

TÜRKİYE GENELİNDE ÇIKAN ORMAN YANGINLARINA KARŞI AKSARAY’IN TEK ORMANLIK ALANI OLAN HASAN DAĞI’NDA KOMANDOLAR TEYAKKUZDA. DÜRBÜN VE DRON İLE HAVADAN VE KARADAN DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE SANTİM SANTİM İLERLEYEREK DEVRİYE ATAN KOMANDOLAR HEM İNSANCIL HEM DE MATERYALLER OLMAK ÜZERE YANGINA NEDEN OLABİLECEK HİÇBİR OLUMSUZLUĞA GEÇİT VERMİYOR.

Karadan adeta santim santim yürüyerek hem insanların hem de cam gibi materyallerin neden olabileceği yangınlara yönelik yönelik denetim yapılıyor. Cam gibi materyaller ekiplerce toplanarak ormandan alınırken, ormanlık alanda bulunan vatandaşlar da uyarılıyor. Her 10 metrede yere çöküp ormanlık alanda gözlem yapan komandolar denetimlerini gece gündüz olmak üzere değişimli olarak sürdürüyor. Hasan Dağı’nda komando timlerini gören vatandaşlar ise jandarmaya teşekkür ediyor.

TÜRKİYE GENELİNDE ÇIKAN ORMAN YANGINLARINA KARŞI AKSARAY’IN TEK ORMANLIK ALANI OLAN HASAN DAĞI’NDA KOMANDOLAR TEYAKKUZDA. DÜRBÜN VE DRON İLE HAVADAN VE KARADAN DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE SANTİM SANTİM İLERLEYEREK DEVRİYE ATAN KOMANDOLAR HEM İNSANCIL HEM DE MATERYALLER OLMAK ÜZERE YANGINA NEDEN OLABİLECEK HİÇBİR OLUMSUZLUĞA GEÇİT VERMİYOR.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN