Komşularıyla evde üretti, paraya para demedi! Çalışamayan kadınlara büyük destek: Bu işle eşlerinden bile harçlık almıyorlar

Komşularıyla evde üretti, paraya para demedi! Çalışamayan kadınlara büyük destek: Bu işle eşlerinden bile harçlık almıyorlar

İş arayan kadınların ekmek kapısı oldu. Komşularıyla evde üretti, şimdi paraya para demiyorlar. Mahalle resmen fabrikaya döndü. Girişim fikriyle çalışamayan kadınlara büyük destek oldu. Bu işle eşlerinden bile harçlık almıyorlar...

Adana’da girişimci Hamza Kılıçkaya’nın başlattığı hurma kurutma işi ev hanımlarına iş kapısı oldu. Mahalle çalışmayan kadınlar için resmen açık hava fabrikasına dönüştü.

HURMA KURUTUP EVDEN PARA KAZANIYORLAR

Adana'nın Kozan ilçesinde yer alan Ağlıboğaz Mahallesi, girişimci Hamza Kılıçkaya tarafından başlatılan hurma kurutma işi sayesinde adeta bir açık hava fabrikasına dönüştü. Mahallede işe gidemeyen kadınlara istihdam sağlanırken, her yıl artan bir üretim kapasitesiyle ekonomiye katkı sunuluyor.

Mahalle Muhtarı Cengiz Büyüköztürk, mahallelerinin artık Adana'nın örnek bir üreten mahallesi olduğunu ifade ederek, Hamza Kılıçkaya'nın girişimiyle başlayan üretimin tüm mahalleye yayıldığını ve üretici ile çalışan sayısının sürekli arttığını belirtti.

5 BİN TON KURU HURMA ÜRETİLİYOR

Üretici Hamza Kılıçkaya, mahallenin yaklaşık 10 bin nüfusa sahip olduğunu ve şu anda tahminen bin kişinin bu sektörde çalıştığını belirterek “Burası Kozan’ın Ağlıboğaz Mahallesi. Bu mahalle 10 bin nüfuslu bir mahalle ve şuan tahminen yaklaşık bin kişi bu sektörde çalışıyor. Çatılar, bahçeler, balkonlar heryerde hurma kurutma çalışması yapılıyor. Benim üretimimde yaklaşık 100 kişi çalışıyor. Günlük mahallede bin kişi çalışıyor. 5 kilodan, 1 kilo hurma çıkıyor. Mahalle olarak yaklaşık 5 bin ton kuru hurma üretimi yapılıyor. 8 yıl önce 10 kişi çalışarak başladık. Biz bu sene 270 ton hurma aldık. Hava şartları önemli. Sağlık açısından kansere karşı koruyucu özelliği var, diyet ürünü olarak ta tercih ediliyor. Türkiye’nin Ankara, Bursa olmak üzere büyük firmaları ilçemizde markalaşan bu ürüne büyük rağbet gösteriyor. Tüm mahalle emek vererek üretim yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN