Konut bekleyenlere müjde! Baykar konutların teslimi için son hız devam ediyor: O mahallelerde konutlar yuva olacak

Konut bekleyenlere müjde! Baykar konutların teslimi için son hız devam ediyor: O mahallelerde konutlar yuva olacak

Konut beklentisinde olanlara müjdeli haber geldi! Baykar deprem bölgesinde toplu konut ihtiyacına cevap vermek için çalışmalarına son hız devam ediyor. O mahallelerde konutlar yuva olacak...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından bölgede yaşanan toplu konut ihtiyacına cevap vermek amacıyla başlatılan Baykar konutları inşaatı hızla devam ediyor. Onikişubat ilçesinde, depremden etkilenen bölgelerde, Önsen, Kurtlar ve Cüceli Mahallelerinde yapılan konutlar, depremzedelere yeni bir yuva sağlayacak.

BİN ADET KONUT YAPILACAK

Depremin ardından bir yıl geçmesine rağmen hala konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlar bulunurken, Baykar tarafından yapılan inşaatlarla birlikte umut verici gelişmeler yaşanıyor. Bölgede bin adet konut yapılması planlanırken, inşaatların hızla ilerlediği belirtildi. Dron ile görüntülenen bölgedeki konutlar tamamlandığında, depremzedelerin kalıcı bir yuva sahibi olacakları vurgulandı.

resim-2024-04-12-154414127.png

Deprem sonrası yaşanan süreçte aktif rol alan Kılıçsallayan, Milli Eğitim Bakanlığı AKUP ekip lideri olarak çadır ve konteyner kentlerin kurulumu gibi birçok alanda çalışmalar yürüttüklerini belirterek şöyle devam etti: "Ben aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı AKUP ekip lideriyim. Biz tabi ekip olarak hepimiz de depremzedeyiz ve şehir dışından gelen ekip arkadaşlarımız ile birlikte çadır kentlerin kurulumu ve daha sonra konteyner kentlerin kurulumunu üstlendik. Diğer bütün insanlara yapılacak insani yardımlar, pisiko-sosyal yardımlar ve aş evleri gibi elimizden geldiğince karınca kararınca yardımlaştık. Halen de devam ediyoruz. Bu süreçte dersler aldık. Biz de bakanlıkların ortak protokelleri ile 100 bin kamu personelinin eğitilmesi ile eğitim programına başladık. AFAD ile beraber eğitim programını yürütüyoruz. Şuan her hafta boş geçmeden 30’ar gruplar halinde 48 saatlik 6 gün süren deprem arama kurtarma çalışmalarına başladık ve hedefimiz 10 bin personelimizi Ağustos ayına kadar eğitimini tamamlayıp görev alabilecek duruma getirebilmektir”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN