Konut fiyatlarındaki yeni rota belli oldu! 1 Temmuz’dan sonra yeni dönem başlıyor! Hem kiracılar hem ev sahipleri…

Konut fiyatlarındaki yeni rota belli oldu! 1 Temmuz’dan sonra yeni dönem başlıyor! Hem kiracılar hem ev sahipleri…

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar sık sık gündemde yer alırken yeni kararlar da peş peşe geliyor. 11 Haziran 2022 tarihi ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında kiraları %25 üzerinde zam yapılamayacağı belirtildi. İşte kira zamları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Türkiye'de enflasyon verileri her geçen gün artarken ev sahipleri ve kiracıları arasında da zam gerilimi tavan yapmaya başladı. 11 Haziran 2022 tarihinde kira artışlarına TÜFE oranı kararı alınırken fahiş zamların da önüne geçilmeye çalışıldı. Kararın 1 Temmuz 2023 tarihine kadar uygulanacağı bildirildi. %25 üzerinde zam yapan ev sahipleri kiracıları zor durumda bırakırken sürenin tamamlanması ile birlikte neler olacağı da merak konusu oldu. İşte kira zamları hakkında merak edilen tüm detaylar…


%25 KISITI ORTADAN KALKIYOR

Enflasyonda görülen artış kiracıları da etkilerken ev sahipleri de durumu fırsat bilerek fahiş oranda zam yapmaya başladı. Fahiş zamların önüne geçilebilmesi adına %25 kısıtı getirilirken kiracıların omzundaki yük hafifletilmeye çalışıldı. Ev sahiplerinin büyük bir çoğunluğu kısıtlamaya uyarken karar ile birlikte mağduriyet durumunun da ortadan kalktığı belirtildi. Hem ev sahibi hem de kiracıların haklarını korumak adına alınan kararlar kapsamında kısıtlamanın 1 Temmuz 2023 tarihinde sona ereceği duyuruldu. Kısıtlamanın bitmesi ile birlikte neler olacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

2022-temmuz-kira-zam-oranlari-belli-oldu-mu.jpg

TAHLİYE DAVALARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Ev sahiplerinin kira fiyatlarına yapacağı zam oranı belirlenirken kiraların düşük kalması da ev sahiplerinin şikayetçi olmasına neden oluyor. Eski kiracıların evde kalmasını istemeyen ev sahipleri ise yeni belirlediği fiyatlar ile kiracı almaktadır. Son bir yıl içerisinde evden tahliye davalarının iki katına çıkması Birçok kişiyi de rahatsız etti.

konut-fiyat.jpg
Zam kısıtlamasının Temmuz ayında sona ermesi ile birlikte konut piyasasının da dengede olacağı düşünülüyor. Uzmanlar faiz zamların yasakla sonuçlandığının anlaşıldığını ve bu nedenle büyük zamlarla karşılaşmayacaklarını söylüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN