Konut Kredisi Çekerken İstenen Belgeler Nelerdir?

Konut Kredisi Çekerken İstenen Belgeler Nelerdir?

Her insanın hayatında ev sahibi olma hayali vardır. Bu hayalin gerçekleştirilebilmesi için de harekete geçilmesi gerekir. Eğer ki bir kişi kendi evini...

Her insanın hayatında ev sahibi olma hayali vardır. Bu hayalin gerçekleştirilebilmesi için de harekete geçilmesi gerekir. Eğer ki bir kişi kendi evini yapamıyorsa, para vererek onun karşılığında hayalindeki eve kavuşabilir. Bankalar tarafından verilen konut kredisi sayesinde, birikimi olmayanlar ev alma hayalini gerçekleştirebilirler.

Konut kredisi almak isteyenlerin öncelikle bu krediyi alabilmesi için bazı şartları taşıması gerekir. Bunun yanı sıra konut kredisi çekerken gerekli olan belgelerinde hazırlanması gerekir. Konut kredisi çekerken istenen belgeler nelerdir? Sorusu incelenerek istenen belgeler hakkında bilgi sahibi olunabilir.

Konut kredisi almak isteyenlerin hazırlaması gereken belgeler şu şekildedir;

  • Banka şubesinde doldurulması gereken başvuru formu
  • İkamet belgesi
  • Nüfus cüzdanı
  • Gelir belgesi
  • Satın alınacak olan konutun tapu fotokopisi belgelerin hazırlanması gerekir. Bu belgeler varsa konut kredisi başvurusu kolayca yapılabilir.

Konut Kredisi Şartları Nelerdir?

Konut kredisi almak isteyenlerin aynı zamanda bu krediyi alabilme şartlarını da karşılaması gerekir. Konut kredisi için gerekli olan şartlar şu şekilde sıralanır;

  • Konut kredisi çekecek olan kişinin 18 yaşında olması
  • Bankanın istemiş olduğu belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması
  • Hane gelirinin konut kredisini karşılayabilecek durumda olması gibi şartlar yerine getirildiği zaman konut kredisi alınabilir.

Konut kredisi alacak olanlar, hızlı bir şekilde karar vermeden önce bankalar arasında detaylı bir araştırma yapmalıdır. Her bankanın konut kredisi için, sunmuş olduğu faiz oranı birbirinden farklı olabilir. Bu da geri ödenmesi gereken tutarı doğrudan etkiler.

Konut Kredisi Nasıl Hesaplanır?

Konut kredisi alacak olanlar, bu aşamada farklı işlemlere tabi tutulabilir. Bunlardan bir tanesi de konut kredisinin hesaplanmasıdır. Konut kredisi çekerken istenen belgeler nelerdir? araştırması yapanlar hesaplama yapılmasını da unutmamalıdır. Konut kredisinin taksit hesaplarının yapılması için, faiz oranı hesaplaması yapılmalıdır. Hesaplamanın yapılabilmesi için, çekilecek olan kredi tutarı, faiz oranı ile çarpılmalıdır. Daha sonra aylık olarak ödenecek olan tutarlar, eşit bir şekilde vadeye bölünür. Böylece aylık olarak ne kadar ödeme yapılması gerektiği belirlenir.

Konut Kredisi Faiz Oranları Nelerdir?

Bankalar vermiş oldukları krediler için faiz oranları sunar. Bu faiz oranları her banka için farklı oranlarda olabilir. Bankaya ödenecek olan vade ne kadar uzunsa, faiz oranları o kadar artış gösterir. Faiz oranlarının yüksek olması, konut sahibi olmak isteyenlerin hayallerini gerçekleştirmesini engelleyebilir. Bu nedenle hayallerini erteleyenler faiz oranları için uygun zamanları bekleyebilirler.

Bazı bankalar verecekleri krediler için dönem dönem kampanyalar düzenleyebilirler. Bu kampanyalar sayesinde insanlar ev sahibi olma hayallerine bir adım daha yaklaşabilirler. Kamu bankaları 2020 yılında getirmiş olduğu düzenlemeden sonra faiz oranlarında düzenlemeler yapmıştır. Bu da bu hayallerin daha kısa sürede gerçekleşmesini sağlar. Ziraat Bankası, Vakıf Bank, Halkbank gibi bankalar, ertelemeli olarak müşterilerine konut kredisi imkanı tanır. 15 yıl vade sayesinde konut hayali kuranlar bankalar aracılığıyla evlerini alabilirler.

Konut Kredisi Alırken Kredi Notu Önemli Midir?

Kredi notu konusu, bankalardan kredi almak isteyenlerin mutlaka karşısına çıkar. Bu kredi hangi türde olursa olsun, kredi notunda etkilenir. Bir kişinin kredi notu uygun değilse kredi almakta zorlanabilir. Bankalardan kredi alınabilmesi için, bir kişinin kredi notunun en az 1500 olması gerekir.

Bunun altında puanı olanlar, riskli gruba girerler. Kredi notu puanı daha yüksek olanlar, konut kredisi ya da diğer kredileri alma konusunda daha avantajlıdır. Kredi notunun yüksek tutulabilmesi için bankaların ödemelerinde sorun olmaması gerekir. Böylece her türlü kredi kolayca alınabilir.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN