AVM'ler ile ilgili dikkat çeken tablo: Korona 'zaman' kazandırdı

AVM'ler ile ilgili dikkat çeken tablo: Korona 'zaman' kazandırdı

Tam kapanma sonrası AVM'lerin açılması tartışma yaratırken, AVM'leri günde ortalama 2,5 milyon kişinin ziyaret ettiği açıklandı. Pandemiden önce ziyaretçi sayısının 6 milyon olduğunu belirten AYD Başkanı Hüseyin Altaş "Artık insanlar alışveriş yapacağı yeri önceden belirliyor. AVM'lerde kalma süresi ortalama kişi başına 2 saat 45 dakikadan, 45 dakikaya düştü" diye konuştu.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, Türkiye'de bulunan 441 AVM'yi günde 2,5 milyon kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.

Altaş, şunları kaydetti: "Pandemi öncesi günlük 6 buçuk milyon kişi AVM'leri ziyaret ediyordu. Normalleşme sonrası ilk gün, bu sayı 2 milyon 200 bin civarında oldu. Salı günü 2 milyon 300 bin oldu. Çarşamba günü ise 2 milyon 350 bin kişi, AVM'leri ziyaret etti."

"HEDEF 5 MİLYONA ULAŞMAK"

Altaş, şöyle devam etti: "Türkiye'de bulunan 441 AVM'de 600 bin doğrudan, 3 milyon da dolaylı olarak personel çalışıyor. Dolayısıyla bu kadar büyük bir alanda bu ziyaretçi sayıları anormal değil. Bizim umudumuz birkaç ay sonra AVM'lerin daha da yoğunlaşması. Pandemi öncesi var olan ziyaretçi sayılarına bu yıl belki ulaşamayız, ancak bu sene günlük 5 milyon ziyaretçiyi bulmayı amaçlıyoruz."

avm-2.jpg

"TÜKETİCİ ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİ"

Artık tüketici alışkanlıklarının değiştiğini söyleyen Altaş, "Cirolarımızda düşüş yaşanmıyor. Çünkü tüketici alışkanlıkları değişti. Artık insanlar AVM'ler de çok zaman geçirmiyor. İhtiyaçlarını görüp, hemen gidiyor. Bu nedenle ziyaretçi sayıları ve ciroları ayrı ayrı hesaplamamak lazım. Ciro anlamında yüzde 50'leri hemen yakalıyoruz" diye konuştu.

AVM'ye gelen insanların artık hedef odaklı olduğunu vurgulayan Altaş "İnsanlar alışveriş yapacağı yeri önceden belirliyor. AVM'ler de kalma süresi ortalama kişi başı 2 saat 45 dakika iken artık 45 dakikaya kadar düşmüş durumda" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN