Kötü hava onları da vurmuştu... Balıkçılar denize açıldı

Kötü hava onları da vurmuştu... Balıkçılar denize açıldı

Kuzeyden gelerek yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle denize açılamayan balıkçılar, hava koşullarının mevsim normallerine dönmesiyle bugün hazırlıklarını yaptılar. Yaklaşık bir haftadır denize açılamayan Tekirdağlı balıkçılar, hazırlıklarını tamamladıktan sonra denize açıldı.

Marmara'da çarşamba günü başlayan ve İstanbul başta olmak üzere bölge illerini etkisi altına alan kar yağışı ve poyraz, balıkçıların denize açılmasına da engel olmuştu. Havanın mevsim normallerine dönmesinin ardından hazırlıklarını yapan Tekirdağlı balıkçılar, bugün denize açıldı.

balikci-2.jpg

Kötü hava koşulları nedeniyle denize açılamayan Tekirdağlı vatandaşlar da, havanın düzelmesiyle birlikte Tekirdağ sahiline inerek güzel havanın tadını çıkardı.

BALIKÇILAR KARİDES AVLAYACAK

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, yaptığı açıklamada yaklaşık bir haftadır poyrazdan dolayı balıkçıların denize açılamadığını ifade etti.

balikci-3.jpg

Balıkçıların bu süre zarfında ağ bakımı yapıp, makinelerinin yağlarını, sularını değiştirdiklerini belirten Pehlivanoğlu, "Bugünden itibaren inşallah karides avcılığına devam edeceğiz. Nisan 15’e kadar faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN