Köylü kadınlar harekete geçti! Sera kurdular: 4 yılda 4 kat büyüdü! Taleplere yetişemiyorlar

Köylü kadınlar harekete geçti! Sera kurdular: 4 yılda 4 kat büyüdü! Taleplere yetişemiyorlar

Bir grup köylü kadın harekete geçti! 2020 yılında süs bitkisi yetiştiriciliği için sera kurdu! 4 yılda 4 kat büyüyerek kendi işlerinin patronu oldular! Şimdi ise taleplere yetişemiyorlar...

Osmaniye'nin Değirmenocağı köyünde, 2018 yılında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açılan süs bitkisi yetiştiriciliği kursuna katılan 20 kadın, kısa sürede önemli bir adım attı. Kursun ardından, ev kadınları 2020 yılında Değirmenocağı Rahime Hatun Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurdu.

1,5 DEKARLIK SERAYI 6 DEKARA ÇIKARDILAR

gul-2.jpg

Kooperatif, başlangıçta 1,5 dekarlık alanda gül yetiştiriciliğine başladı. Ancak, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan aldıkları destekle serayı 6 dekara çıkardılar. Kooperatif Başkanı Şükriye Erdoğan, Kovid-19 pandemisi döneminde dahi büyümeyi başardıklarını belirtti.

TALEPLERE YETİŞEMİYORLAR

gul.jpg

Erdoğan, "Şu an İskenderun, Elbistan gibi komşu il ve ilçelere de mal göndermeye başladık. Başka illerden de çok yoğun talep geliyor ama maalesef yeterince yerimiz ve ürünümüz olmadığı için talepleri karşılayamıyoruz. Hedefimiz, sera alanımızı büyütmek ve ileride köyümüzün adının gülle anılmasını sağlamak. Ne kadar büyürsek o kadar kadın istihdamı sağlayabiliriz diye düşünüyoruz." dedi.

Kooperatif üyesi Meryem Kaya da bu iş sayesinde keyifli zaman geçirdiğini ve aile bütçesine katkı sağladığını belirtti. Şu anda seralarda 7 bin gül fidanı bulunduğunu ve bunların tamamını dalında iken sattıklarını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN