KPSS 2022 branş sıralaması ne zaman açıklanır?

KPSS 2022 branş sıralaması ne zaman açıklanır?

KPSS oturumlarını tamamlayan milyonlarca aday branş sıralamalarının ne zaman açıklanacağını merakla araştırıyor. Peki branş sıralamaları ne zaman açıklanacak? Tüm detaylar haberimizde.

İnternet üzerinden en çok araştırılan konulardan biri de KPSS branş sıralamaları ile ilgili oldu. Sınava giren milyonlarca aday branş sıralamalarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki branş sıralamaları ne zaman açıklanacak? KPSS branş sıralamaları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS BRANŞ SIRALAMASI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Geçtiğimiz sene 16 Eylül tarihinde KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından 27 Eylül tarihinde de branş sıralamalarının güncellendiği biliniyor. Bu sene branş sıralamalarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

KPSS Branş Sıralaması Ne Zaman Açıklanacak

KPSS BRANŞ SIRALAMASI

KPSS branş sıralamasının yalnızca sınava giren adayların bilgilenmesi amacıyla yapılan bir sıralama olduğu biliniyor. Branş sıralamalarının yerleşme puanlarına ve yerleşme sonuçlarında bir etkisi yoktu. Sınava giren adayların diğer adayların başarı durumları ile ilgili bilgi edinmesine yaramaktadır. Sistem içerisinde okuyan ve mezun olan kişiler iki ayrı kategoride değerlendirilir. YÖKSİS bilgilerine göre sınava başvuru yapan adayların eğitim durumları güncellenir. Branş sıralaması yapılırken okuyan ve mezun adaylar aynı durumda sıralamaya girer çünkü okuyan kişilerin sıralamaya dahil edilmediği takdirde sıranın kayması ve tercih yapılırken mezun olan adayların kendilerini farklı sırada görmeleri durumları ortaya çıkabilmektedir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN