KPSS’ye girip bekleyenlere kadro! Maliye, İktisat, Hukuk, Mühendis… DİKA alımlara başladı! O tarihe kadar başvuru yapın

KPSS’ye girip bekleyenlere kadro! Maliye, İktisat, Hukuk, Mühendis… DİKA alımlara başladı! O tarihe kadar başvuru yapın

Hem özel sektörde hem de kamu kurumlarında ama personel alımları dikkatle takip ediliyor. KPSS sınavına girip kadro bekleyenlere sevindiren haber geldi. DİKA farklı kadrolarda personel alımları için düğmeye bastı. İşte başvuru detayları…

Dicle Kalkınma Ajansı KPSS puan türü ile farklı kadrolarda personel alımları için yeni kadrolarını açıkladı.25 Mart 2024 tarihi itibarıyla başlayan başvurular kapsamında kadroları için geçerli olan şartlarda tek tek açıklandı. DİKA uzman personel alımı başvuru şartları araştırılıyor. İşte başvuru detayları…

DİKA PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Dicle Kalkınma Ajansı kapsamında gerçekleştirilecek personel alımları için adaylardan istenen başvuru şartları da merak ediliyor. Adayların 657 sayılı devlet memurları kanununda yer alan şartları sağlaması gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan istenen başvuru şartları şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Askerlikle ilişiğinin bulunmaması,
  • Kamu haklarından mahrum olmaması,
  • Güvenlik soruşturması ya da arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek devamlı bir hastalığının bulunmaması ya da akıl sağlığının yerinde olması,
  • KHK ile kamudan çıkarılmamış olması şartlarını sağlaması gerekmektedir.
  • Adayların 2022-2023 KPSS sınavı puan türlerinden en az 80 ve üzeri bir puan alması gerekmektedir. KPSS P14, P15, P16, P19, P20, P21, P22, P12, P13, P20, P21, P39, P40, P41, P24, P25, P26, P4, P5, P1,P2, P3 sınav türlerinden puanının bulunması gerekiyor.

dika-personel.jpg

PERSONEL ALIMI MEZUNİYET ŞARTLARI NELER?

DİKA kapsamında gerçekleştirilecek personel başvuruları için adayların mezuniyet şartlarını sağlaması gerekmektedir. Başvurular için geçerli olacak bir kadroda adayların “İktisat, Ekonomi, Maliye, Finans ve Bankacılık, Ekonometri, istatistik, İşletme, Hukuk, Matematik” bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

Belirlenen bir diğer kadroda ise adayların “Şehir ve Bölge Planlama, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği” bölümlerinden mezun olma şartı isteniyor.

personel-alimlari.jpg

DİKA BAŞVURULARI NASIL OLACAK?

Bizde Kalkınma Ajansı kamu personeli başvuruları 25 Mart 2024 Pazartesi günü başladı. Adaylar başvuruları Online olarak belirtilen şekilde (https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2024/03/20240305-4-8.pdf) adresi üzerinden gerçekleştirecek. Son başvuru tarihi 15 Nisan 2024 olarak belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN