Kralların meyvesi Türkiye’de sadece bir ilde yetişiyor! Portakalı 20’ye katlıyor: Şifasını tüm dünya biliyor

Kralların meyvesi Türkiye’de sadece bir ilde yetişiyor! Portakalı 20’ye katlıyor: Şifasını tüm dünya biliyor

Günümüzde oldukça ulaşılır hale gelen tropikal meyvelerin gün geçtikçe yeni bir türünü keşfedebiliyoruz. Kökeni Çin’e dayanan bu meyve de kralların meyvesi olarak biliniyor ve Türkiye’de sadece bir ilde yetişiyor. Faydasını ise tüm dünya biliyor. İşte, kralların meyvesi olarak tanımlanan meyve ve faydaları…

Dünyada oldukça fazla tüketilen, Türkiye’de ise yalnızca Mersin’de yetişen bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor. Türkiye’de henüz tüketimi sınırlı olan meyve yeni yeni pazar ve manav tezgahlarındaki yerini alıyor.

PORTAKALI 20’YE KATLIYOR FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

C vitamininin kaynağı olarak bilinen portakalı bile 20’ye katlayan bu meyve liçi meyvesi. Viral hastalıklara yakalanma riskini minimuma indiren meyve, bağışıklık sistemini güçlendirerek dirençli bir vücuda sahip olmaya yardımcı oluyor.

yeni-proje-9.jpg

Lif bakımından da zengin olan liçi meyvesi, sindirime de destek oluyor. Hızlı ve etkili boşaltım sağlayan liçi meyvesiyle kabızlık sorunundan kurtulabilirsiniz

İçerisindeki bakır ve demir oranından dolayı saç ve cildi besleyen meyve, kan dolaşımının da artmasını sağlıyor. Hücreleri de yenileyen bu meyveyi sık tüketerek parlak, gür ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.

Kemikleri güçlendiren liçi meyvesi, magnezyum ve demir değerleri sayesinde kas ve kemik gelişimine destek oluyor. Düzenli tüketimde kemikleri sağlamlaştıran meyve, sağlıklı ve ağrısız bir yaşam için yardımcı oluyor.

Yaşlanmayı önleyerek cildi parlatan meyveyi maskelerin içine koyarak da tüketebilirsiniz. Yaşlanmayı geciktirici etkisi ile bilinen liçi meyvesini bol bol tüketerek gencecik bir cilde kavuşulabiliyor. Nemlendirme etkisi de bilinen liçi meyvesi, cilt sağlığını önemli ölçüde korumaya yardımcı oluyor.

yeni-proje-10.jpg

Kontrollü tüketim sağlandığında kalbi koruyan meyve, hücreleri de yeniliyor. Kanda bulunan zararlı maddeleri atmayı sağlayan liçi meyvesinin kalbe de olumlu etkileri oluyor.

Özellikle katarakt gibi göz problemlerini önlemekte etkili olan liçi meyvesi, orta yaşlarda ortaya çıkma eğilimi gösteren hastalıkları önlüyor. Göz sağlığını olumlu etkileyen bu meyve sayesinde şahin gibi gören, sağlıklı gözlere sahip olunabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN