Kredi kartı borcu olanlar "yandım Allah" diyecek! 6 gün sonra başlıyor...

Kredi kartı borcu olanlar "yandım Allah" diyecek! 6 gün sonra başlıyor...

Kredi kartı kullanımına ilişkin beklenen değişikliklerin yürürlüğe girmesine son 6 gün! Kredi kartı borcu olanlar "yandım Allah" diyecek! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar yürürlüğe giriyor. Kredi kartında yeni kısıtlamalar kapıda...

Kredi kartı kullanıcıları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın aldığı yeni kararla 9 gün sonra yürürlüğe girecek olan düzenleme ile önemli bir kısıtlamayla karşı karşıya kalacaklar. Bu düzenlemeyle birlikte kredi kartlarının nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranlarının yüzde 5'e yükseltilmesi ve taksitlendirme kısıtlamalarının getirilmesinin ardından bu özelliğin tamamen yasaklanması bekleniyor.

1 NİSAN'DAN İTİBAREN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

NY looks for greater transparency in credit card surcharges | WXXI News

1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek olan düzenleme ile bankalar, müşterilere gönderdikleri uyarı mesajları aracılığıyla değişiklikleri duyuracaklar. Ayrıca, taksitlendirilmeyen harcamaların sonradan taksitlendirme imkanı da kısıtlanacak. Bu değişiklikler arasında taksit sayılarının azaltılması da bulunuyor. Bundan sonra, uzun vadeli taksitlendirme seçenekleri kısıtlanacak ve kullanıcılara en fazla 3 aya kadar taksit imkanı sunulacak.

KREDİ KARTI LİMİTLERİNE GÜNCELLEME GELİYOR

Bu düzenleme, Merkez Bankası'nın ekonomiyi soğutma ve tüketim harcamalarını kontrol altına alma amacı doğrultusunda alınan adımların bir parçasını oluşturuyor.

İlerleyen günlerde, kart limitlerinde de değişiklikler bekleniyor. Bazı bankaların BDDK mevzuatlarına aykırı olarak müşterilere aylık gelirlerinin 10 katını aşan kredi kartı limitleri tahsis ettiği biliniyor. Bu durumun önüne geçmek için de yeni bir düzenleme yapılacak. Bu doğrultuda maaş/limit oranı yüksek olan kullanıcıların kart limitleri, uygun sınırlara indirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN